• 6 Μαΐου 2024,

Η ΔΕΠΑ συνεχίζει να πιέζει την ΒΦΛ απειλώντας την ότι σήμερα…. «Κόβει» το αέριο

 Η ΔΕΠΑ συνεχίζει να πιέζει την ΒΦΛ απειλώντας την ότι σήμερα…. «Κόβει» το αέριο

Μια ακόμη κρίσιμη και δύσκολη μέρα είναι η σημερινή για την ΒΦΛ, για τους εργαζόμενους σε αυτή, για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Δυστυχώς ούτε χθες ξεμπερδεύτηκε το ιδιαίτερα μπερδεμένο κουβάρι των επαφών, των διαπραγματεύσεων και των υποσχέσεων (που όμως ποτέ δεν γίνονται πράξη). Χθες το απόγευμα μάλιστα υπήρξε μια εντελώς αρνητική εξέλιξη. Η ΒΦΛ ενημερώθηκε από το τεχνικό τμήμα της ΔΕΠΑ ότι σήμερα στις 7 το πρωί θα κοπεί κι η μικρή παροχή φυσικού αερίου (5%) στη μονάδα της αμμωνίας. Τότε σήμανε ένας νέος συναγερμός. Αυτός φαίνεται να έχει ένα κάποιο αποτέλεσμα. Από τη μια οι διαπραγματεύσεις ξανάρχισαν (ανάμεσα σε ΔΕΠΑ και ΒΦΛ) από την άλλη η διακοπή του αερίου μετατέθηκε για σήμερα το απόγευμα. Αυτό έγινε έτσι ώστε σήμερα το πρωί να υπάρξει χρόνος νέων συζητήσεων.

Ο Ασημάκης Παπαγεωργίου χθες το πρωί είδε τον βουλευτή Ντίνο Κλειτσιώτη και του είπε ότι η ΔΕΠΑ θα αλλάξει την απόφαση της, θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΒΦΛ (αναλυτικό ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες). Μετά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος χάθηκε πάλι. Αναχώρησε με τον Πρωθυπουργό για την Σύνοδο Κορυφής. Όπως ήδη σημειώσαμε οι παρεμβάσεις Παπαγεωργίου δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα, ούτε τα λόγια του. Όσο αυτός ταξίδευε στο εξωτερικό η ΔΕΠΑ το χαβά της. Ειδοποίησε το εργοστάσιο για πλήρη διακοπή του φυσικού αερίου. Φθάσαμε μάλιστα στο σημείο χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Θόδωρος Καλλιοντζής να πει ότι σήμερα κλείνει το εργοστάσιο. Εννοούσε την διακοπή στην παροχή του φυσικού αερίου. Κάτι που ευτυχώς άλλαξε, να δούμε πόσο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα των επαφών και των νέων, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών έμειναν στην Αθήνα. Χθες βράδυ έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να συναντήσουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Οι συνδικαλιστές μοιάζουν με αυτούς που προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τους πάντες. Μαθαίνουν πρώτοι τα νέα από το εργοστάσιο, σπεύδουν μετά να απευθυνθούν είτε στους βουλευτές της Καβάλας είτε στους κυβερνητικούς παράγοντες. Ακούν συνεχώς καλά λόγια μα στο τέλος οι εξελίξεις είναι πάντα αρνητικές.

Προκύπτει λοιπόν ότι σήμερα Παρασκευή πρέπει να βρεθεί λύση. Διαφορετικά η ΔΕΠΑ δείχνει έτοιμη να κόψει το αέριο (το απόγευμα) «τελειώνοντας» ουσιαστικά την ΒΦΛ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης