• 19 Μαΐου 2024,

Η Ενωση στο 12ο Δημοτικό Σχολείο του Αγ. Ιωάννου

 Η Ενωση στο 12ο Δημοτικό Σχολείο του Αγ. Ιωάννου

Γιάννης Τζήμας: « Με τον Εθνικό παίζουμε το ματς της χρονιάς»

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο του Αγ. Ιωάννου επισκέφτηκε το μεσημέρι η Ενωση και η αντιπροσωπία αποθεώθηκε από τους μικρούς μαθητές, στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου.

Ο Γιάννης Τζήμας, ο Νίκος Πενταζίδης και οι καλαθοσφαιριστές Καραποστόλου, Καλαϊτζίδης, Καλαμπάκας, Παπαρέγκας, Βελισαρίου, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο Νίκος Πενταζίδης παρέδωσε μια φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές των παικτών στη γυμνάστρια του σχολείου, Έφη Γερακίνη.

Στις δηλώσεις που έγιναν, ο κόουτς Τζήμας, χαρακτήρισε ως ματς της χρονιάς, αυτό που έρχεται το Σάββατο με τον Εθνικό, στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Ο Νίκος Πενταζίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ενωσης, να μαζέψει τρόφιμα και να τα μοιράσει σε ευπαθείς ομάδες.

Δηλώσεις ακόμη από τους Καραποστόλου και Καλαμπάκα.

*Αναλυτικά οι δηλώσεις που έγιναν.

*Γιάννης Τζήμας: « Νομίζω ότι με τις επισκέψεις στα σχολεία, με την εκδήλωση που πραγματοποιούμε με τα τρόφιμα στο γήπεδο και με τη συμμετοχή μας στο δρόμο που γίνεται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες,  η ομάδα μου δείχνει ότι είναι εδώ και είμαι υπερήφανος γι` αυτό.

Θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις σε όλα τα σχολεία. Είναι χαρά μας, να βλέπουμε τα παιδιά να συμπαραστέκονται και να δείχνουν τόση μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό.

Χωρίς πολλά λόγια και υπεκφυγές, το ματς της χρονιάς για μας, είναι αυτό με τον Εθνικό. Μετά τις επιτυχίες που είχαν  Λαύριο και Αρκαδικός, στην ουσία είμαστε ένα βαθμό πάνω  από αυτούς, αφού θέλουμε να πάμε εκτός έδρας με μικρές διαφορές και στα δύο γήπεδα. Οποιαδήποτε ήττα για μας, θα μας φέρει σε ισοβαθμία με αυτές τις ομάδες. Θεωρώ ότι το ματς με τον Εθνικό, είναι μετά από το Λαύριο, το κλειδί της χρονιάς για μας.

Απέναντι σε μια ομάδα υπερπλήρης πλέον, με τον Δεμερτζή.   Σε δύσκολη στιγμή για μας, σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά. Ένα παιχνίδι που αν χαθεί, τελείωσε  η άνοδος για μας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μετά θα πρέπει να κερδίσεις μέσα στον Αρκαδικό η μέσα στο Λαύριο. Δεν πρόκειται να χάσουν αυτές οι δυο ομάδες από εδώ και πέρα. Αν χάσουν ένα ματς, δεν επηρεάζει τη βαθμολογία. Ο κόσμος οφείλει να καταλάβει τη κρισιμότητα. Ένα ματς που μας πλήγωσε πάρα πολύ στον Α` γύρο.

Για μας δεν υπάρχει επιστροφή, νίκη και συνεχίζουμε τη διαφορά των 3 βαθμών η ήττα και θα τα παίξουμε όλα για όλα στον Αρκαδικό»

*Νίκος Πενταζίδης: « Η Ενωση αφουγκράζεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας και αποφάσισε τη συλλογή τροφίμων από τους φιλάθλους που θα παραβρεθούν στο ματς του Σαββάτου, με τον Εθνικό.  Πριν την έναρξη του αγώνα θα υπάρχει ένας διαμορφωμένος χώρος, ώστε ο φίλαθλος να αφήνει κάποια τρόφιμα. Αυτά θα δοθούν σε ευπαθείς ομάδες της Καβάλας. Υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή, μετά από συζητήσεις που έγιναν με συλλόγους.

Κάποιες οικογένειες δεν έχουν να φάνε.  Ετσι είμαστε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και καλούμε όλο τον κόσμο της Καβάλας, αυτούς που θα έρθουν στο γήπεδο, να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Θα διατεθούν είτε στο κοινωνικό παντοπωλείο, είτε σε κάποιες οικογένειες που δεν πάνε στο κοινωνικό παντοπωλείο για διάφορους λόγους. Εχω έρθει σε συνεννόηση. Θα μοιραστούν από πόρτα σε πόρτα. Θα πάμε να τους τα δώσουμε, χέρι με χέρι».

*Σωτήρης Καραποστόλου: « Ήρθαμε να μιλήσουμε σε αυτά τα παιδιά. Να περάσουμε το μήνυμα του αθλητισμού και να τα καλέσουμε το Σάββατο στον αγώνα. Δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει το αήττητο σερί. Στο μυαλό μας , μπορεί να φτάσει μέχρι το Σάββατο, στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό σκεφτόμαστε όλοι μας. Θέλουμε να πετύχουμε τη νίκη. Αν έρθει η νίκη στο Σαββατιάτικο παιχνίδι, το μέλλον θα είναι καλύτερο για μας. Το βλέπουμε με καλύτερο μάτι, για πετύχουμε το στόχο μας. Ο Εθνικός είναι μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ, με έμπειρούς, καλούς παίκτες που έχει κάνει κάποιες καλές νίκες. Είναι ντέρμπι και να κερδίζαμε στο πρώτο ματς, πάλι θα… χρωστούσαμε. Ο τρόπος που ήρθε ήττα σίγουρα μας έχει πειράξει και μας έχει ενοχλήσει.  Είναι ένα παιχνίδι που ο καθένας στο δικό του ημερολόγιο στο σπίτι, το έχει τσεκαρισμένο. Το θυμάται και το περιμένει.

*Δημήτρης Καλαμπάκας: « Ξεκινάει το Σάββατο, μια σειρά παιχνιδιών, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, πολύ δύσκολα για μας. Το πρώτο παιχνίδι είναι  με τον Εθνικό, όπου είναι μονόδρομος η νίκη. Ελπίζουμε να πάνε καλά τα πράγματα, προετοιμαζόμαστε για αυτό. Είναι πολύ μεγάλο ντέρμπι και είναι το τελευταίο ματς που χάσαμε εκτός έδρας με την ίδια ομάδα στον Α` γύρο. Είμαστε αήττητοι για ένα ολόκληρο γύρο. Ελπίζω να φανούμε έτοιμοι και να ανταπεξέλθουμε. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε την έδρα μας απόρθητη στα 4 παιχνίδια που απομένουν, χρειαζόμαστε ένα η δυο διπλά, εκτός. Ο τρόπος που χάσαμε από τον Εθνικό στο ματς του Α` γύρου, ήταν λίγο περίεργος. Ήμασταν μπροστά 1,5 δευτερόλεπτο πριν το τέλος και δεχθήκαμε ένα εύκολο καλάθι. Αυτό μας πεισμώνει και μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο γι` αυτό το παιχνίδι».

Τ. Π

Διαβάστε επίσης