Η Θρακική Εστία στη θάλασσα του Μαρμαρά

 Η Θρακική Εστία στη θάλασσα του Μαρμαρά

Κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες η εφημερίδα του συλλόγου Θρακική Εστία Καβάλας, η περιοδική έκδοση της Θρακικής Εστίας, το τεύχος της εφημερίδας για τον Ιανουάριο του 2015.

Ταυτόχρονα η Θρακική Εστία που θα κόψει αργότερα το Φεβρουάριο τη βασιλόπιτά της, οργανώνοντας στην ίδια εκδήλωση και τον ετήσιο χορό της, ετοιμάζεται να περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 21 με 23 Φεβρουαρίου στη θάλασσα του Μαρμαρά, με τριήμερη εκδρομή στα μικρασιατικά παράλια.

Ο αποκριάτικος χορός και η κοπή της βασιλόπιτας θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου, στο κέντρο Καβαλιώτισσα.

Τον Μάρτιο υπάρχει πρόγραμμα καταρτισμένο από τώρα των εκδηλώσεων της Θρακικής Εστίας.

Στις 8 Μαρτίου θα γίνει εκλογική γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Εάν δεν υπάρξει απαρτία οι εκλογές θα γίνουν στις 15 Μαρτίου.

Στις 27 Μαρτίου εκδήλωση με θέμα «Θράκες αγωνιστές του 1821» με ομιλητή τον καθηγητή Κωνσταντίνο Χατζόπουλο.

29 Μαρτίου ημέρα Κυριακή, ημερήσια εκδρομή στη Δράμα, για ν΄ αποδοθεί τιμή και να συμμετάσχει η Θρακική Εστία στην ημέρα μνήμης των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού.

25 Απριλίου η Θρακική Εστία θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για σημαντικές παθήσεις. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα γίνει δωρεάν καρδιαγγειακός έλεγχος.

Τέλος 26 Απριλίου ημέρα Κυριακή,  θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στο ηρωϊκό Ρούπελ.

Για την εκδρομή τον Φεβρουάριο, τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε συνεργασία μες το τουριστικό γραφείο ΓΑΙΟΡΑΜΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της εκδρομής που αναφέρει τα εξής:

1η μέρα, Σάββατο, Καβάλα – Προύσα: Συγκέντρωση στο δημοτικό κήπο και αναχώρηση στις 06.00. Μετά τις διατυπώσεις των συνόρων είσοδος στην Τουρκία. Μέσω Κεσσάνης καταλήγουμε στην Καλλίπολη. Επιβίβαση στο πλοίο για τον διάπλου των Δαρδανελίων.Η Λάμψακος είναι η πρώτη πόλη της Ασίας στην οποία αποβιβαζόμαστε. Συνεχίζοντας μέσω Biga (Πηγές), Πανόρμου και βλέποντας τη Χερσόνησο της Κυζίκου, άφιξη το απόγευμα στην Προύσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Κυριακή, Προύσα – Γύρω περιοχή. Πρόγευμα και αναχώρηση για ημερήσια εκδρομή στην γύρω περιοχή. Θα επισκεφθούμε τις γραφικές πόλεις και περιοχές Τρίγλια, Σιγή, Μουδανιά, τη Λίμνη της Απολλωνιάδας. Ελεύθερος χρόνος και γεύμα ατομικά σε κάποια από αυτές. Επιστροφή στην Προύσα για την ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε το μνημείο του Καραγκιόζη, το Πράσινο Μαυσωλείο του Σουλτάνου, το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399, τα λουτρά του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Δείπνο στο ξενοδοχείο, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η μέρα, Καθαρά Δευτέρα, Προύσα – Καβάλα. Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το υπόλοιπο του ταξιδιού μας στη θάλασσα του Μαρμαρά. Θα επισκεφθούμε την Πάνορμο, την Αρτάκη, την Πέραμο και άλλες σημαίνουσες περιοχές. Μέσω Καλλίπολης Κεσσάνης, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Άφιξη στην Καβάλα το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο: 140 ευρώ. Μονόκλινο: 180 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης