Η Καβάλα υποδέχθηκε το ORIENT QUEEN

 Η Καβάλα υποδέχθηκε το ORIENT QUEEN

Λίγα λεπτά μετά τις 11:00 το πρωί, μπήκε στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το κρουαζιερόπλοιο ORIENT QUEEN. Κινήθηκε γρήγορα προς το νότιο κρηπίδωμα που έδεσε με ασφάλεια. Από το πλοίο αποβιβάστηκαν οι περισσότεροι από τους 700 περίπου επιβάτες. Οι μισοί περίπου βρέθηκαν μέσα σε τουριστικά λεωφορεία που τους περίμεναν σε διαφορετικές εκδρομές. Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, Δέλτα του ποταμού Νέστου, περιηγήσεις στα χωριά του Νομού Καβάλας. Οι υπόλοιποι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κινήθηκαν μέσα στο λιμάνι και στην αγορά, έγιναν δε αντιληπτοί κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι επιβάτες ήταν Κύπριοι. Από τους υπόλοιπους ξεχώρισαν 28 Εγγλέζοι, 15 Αυστραλοί, 7 μόνο Έλληνες και ένας Βούλγαρος. Ο καπετάνιος του πλοίου είναι Έλληνας. Μάλιστα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έδεσε στο λιμάνι της Καβάλας, συνάντησε στο περιθώριο της παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στην Καβάλα την σύζυγό του που όπως έγινε γνωστό διαμένει στην πόλη της Ξάνθης.

Το κρουαζιερόπλοιο κυρίως τους επιβάτες του πλοίου υποδέχθηκε το προσωπικό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ. Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Στέλιος Σχοινάκης. Στους επιβάτες του πλοίου προσφέρθηκαν παραδοσιακοί κουραμπιέδες, αλλά και χάρτες με πληροφορίες που είχαν σχέση κυρίως με τα ιστορικά κτήρια και σημεία στο κέντρο της Καβάλας.

Το λιμάνι ήταν πεντακάθαρο με φροντίδα του Οργανισμού Λιμένα και το προσωπικό της εταιρίας security το ίδιο. Άριστα εκπαιδευμένο στις κατάλληλες θέσεις και το προσωπικό του σωματείου των λιμενεργατών. Μέτρα ασφαλείας εφαρμόστηκαν σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε το αργότερο για τον επόμενό του προορισμό, το λιμάνι της Μυκόνου. Να σημειώσουμε ότι το ίδιο κρουαζιερόπλοιο θα έρθει δύο ακόμη φορές στην Καβάλα, στα πλαίσια της ίδιας κρουαζιέρας το φθινόπωρο. Πριν την Καβάλα είχε σταματήσει στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Όμορφο, εντυπωσιακό, πολυτελέστατο, προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων όσων εκείνη την ώρα βρισκόταν στο λιμάνι της Καβάλας, όπως επιβάτες για Θάσο που περίμεναν να επιβιβαστούν για να ταξιδέψουν στο νησί, αλλά και οι πρώτοι επιβάτες για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς αργά χθες το βράδυ αναμένονταν στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο Ταξιάρχης.

 

Διαβάστε επίσης