• 3 Μαΐου 2024,

Η μηχανή παίρνει μπρος – Ξεκινάει ο ΑΟΚ τη Δευτέρα

 Η μηχανή παίρνει μπρος – Ξεκινάει ο ΑΟΚ τη Δευτέρα

Ο ΑΟΚ ξεκινάει την προετοιμασία του το απόγευμα της Δευτέρας στις 18.00, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

Θα προηγηθεί αγιασμός και μετά θα έχουμε την πρώτη προπόνηση, με όλα σχεδόν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Αυτό δείχνει σιγουριά ότι η ομάδα θα συμμετέχει τη νέα σεζόν, στο πρωτάθλημα της FootBall League. Μέχρι τη Δευτέρα που μας έρχεται αναμένεται να έχει βγει η απόφαση και φυσικά να είναι θετική.

Οι άνθρωποι της ομάδας, δείχνουν μεγάλη σιγουριά, ότι οι εξελίξεις ακόμη και σήμερα θα είναι αυτές που περιμένουν.

*Έλληνας προπονητής αλλά όχι ο Δερμιτζάκης

Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου προπονητή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι Έλληνας, αλλά μάλλον όχι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Με τον Καβαλιώτη τεχνικό, έγινε συνάντηση τις προηγούμενες μέρες , μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Οι δυο πλευρές δεν απέχουν στο οικονομικό αλλά ο Παύλος Δερμιτζάκης περιμένει κλήση από ομάδα της Σουπερ Λιγκ.

Παράλληλα ο ΑΟΚ φαίνεται να τα έχει βρει με Έλληνα προπονητή που έχει πολλές εμπειρίες τόσο στο χώρο της Β` Εθνικής αλλά και στη Σουπερ Λιγκ. Είναι γνωστό όνομα αλλά προς το παρών δεν έχει βγει τίποτα προς τα έξω, αφού οι πάντες περιμένουν την απόφαση.

Σε μεταγραφικό επίπεδο φαίνεται να είναι κλεισμένος ο Γιώργος Καπνόπουλος. Ο 20χρονος μέσος είχε αποκτηθεί από τον ΑΟΚ το καλοκαίρι του 2010 από την ομάδα του Βρασίδα της Νέας Περάμου. Ξεκίνησε στο Βυζάντιο Κοκκινόχωματος. Στον ΑΟΚ είχε μια συμμετοχή τη σεζόν 2010-2011.

Πέρυσι το καλοκαίρι με τα γνωστά γεγονότα είχε μετακομίσει στο Αγρίνιο για την ομάδα του Παναιτωλικού, όπου πέρυσι δεν είχε συμμετοχές στη Σουπερ Λιγκ. Πρόσφατα έμεινε ελεύθερος και συμφώνησε να επανέλθει στον ΑΟΚ.

Ο ΑΟΚ ίσως ενδιαφερθεί για τον Σερζ Ντιέ που δε θα συνεχίσει στη Βέροια. Στα συν ότι ο Ντιέ δε χρειάζεται περίοδο προσαρμογής. Γνωρίζει την Καβάλα, τον ΑΟΚ αλλά και το πρωτάθλημα της FootBall League, όπου πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Βέροιας. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά.

Από τον Ελληνικό και ξένο χώρο. Από τον Μιχαηλίδη, τον Πακάλτση, τον Χλωρό μέχρι τον Χργκόβιτς και τον Γκουστάβο. Ο τελευταίος αγωνιζόταν στην Κέρκυρα. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο.

Φυσικά θα υπάρχουν και εκπλήξεις. Το ντεζαβαντάζ θα είναι ότι θα είναι λιγοστές οι μέρες της προετοιμασίας, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο ΑΟΚ αλλά και οι δυο άλλες ομάδες, αναμένεται να πάρουν παράταση στις μεταγραφές. Το θέμα είναι ότι με 10 μέρες προετοιμασία ο βαθμός ετοιμότητας στα πρώτα παιχνίδια θα είναι σχεδόν ανεπαρκής.

*Χθες το μεσημέρι η σύσκεψη

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη ανάμεσα στους 3 φορείς, ΕΠΟ, Σουπερ Λιγκ και FootBall League.

Στη σύσκεψη που έγινε για να μορφοποιηθούν τα αιτήματα των 3 φορέων προς την πολιτεία, δεν έλαβε μέρος ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος που απουσιάζει στην ΕΠΟ.

Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν 2 μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Από τη Σουπερ Λιγκ το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Γιάννης Μώραλης με τρείς ακόμη αντιπρόσωπους. Από τη FootBall League ο πρόεδρος Σπύρος Καλογιάννης, καθώς και οι εκπρόσωποι 7 ομάδων. Στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, προκειμένου να βρεθούν τρόποι να λυθούν. Ακούστηκαν πολλές απόψεις και διαφορετικές φωνές. Υπήρχαν αντιδράσεις. Σίγουρα όμως επικράτησε το γεγονός, ότι πρέπει να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη.

Το πιθανότερο είναι αύριο μια επιτροπή από τους 3 φορείς να επισκεφτεί τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Στα στρατόπεδο του ΑΟΚ, χθες υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία ότι όλα θα τελειώσουν μέχρι την Παρασκευή. Θα ανακοινωθεί πριν το τέλος της εβδομάδας, η απόφαση για συμμετοχή του ΑΟΚ, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή στη FootBall League.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι θετικός και πιέζει όλες τις πλευρές για λύση του θέματος. Από την άλλη όταν το θέμα πάει σε ψηφοφορία, μάλλον δε θα δημιουργηθούν αυτή τη φορά προβλήματα.

Αν ο υφυπουργός δεσμευτεί σε ορισμένα βασικά θέματα, τότε οι ομάδες της Β` Εθνικής δεν έχουν λόγο να είναι αρνητικές. Οι ομάδες που πλέον αντιδρούν είναι λίγες στον αριθμό.

Δεν αποκλείουμε τελικά να περάσει η σκέψη να μη γίνει αναδιάρθρωση που θα αφορά και τη Σουπερ Λιγκ.

*Μετάθεση η κλήρωση της FootBall League

Για την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League. Αυτό μάλλον είναι καλό για τις 3 ομάδες που περιμένουν από την αρχή του καλοκαιριού να δικαιωθούν.

Η κλήρωση πήρε αναβολή, προκειμένου να ξεκαθαριστεί οριστικά μέχρι την Τρίτη, η υπόθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα του ΑΟΚ, του Βόλου και του Ηρακλή.

 

Διαβάστε επίσης