• 2 Ιουνίου 2024,

Η παράταση της προθεσμίας δεν σημαίνει εφησυχασμός

 Η παράταση της προθεσμίας δεν σημαίνει εφησυχασμός

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρία Εθνικό Κτηματολόγιο έδωσε παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου σχετικά με τις καταθέσεις δηλώσεων σε διάφορα σημεία του χερσαίου τμήματος του Νομού Καβάλας.

Ρόλο έπαιξε το ότι η λήξη της πρώτης προθεσμίας 14 Ιουλίου συνέπεσε και με την τραπεζική αργία, όπως επίσης και το ότι η εταιρία Εθνικό Κτηματολόγιο ήθελε να διευκολύνει τους κατοίκους εσωτερικού, να τους δώσει περισσότερο χρόνο για να δηλώσουν την ακίνητή τους περιουσία.

Από την άλλη πλευρά η ανάδοχος εταιρία που λειτουργεί στην Καβάλα για λογαριασμό της εταιρίας του Εθνικού Κτηματολογίου σημειώνει ότι η χορήγηση παράτασης δεν σημαίνει εφησυχασμός. Τώρα μάλιστα – λέει στην εφημερίδα μας ο Δημήτρης Γκατζιρούλης είναι καλύτερα καθώς η κίνηση στα γραφεία που δέχονται τις αιτήσεις του κτηματολογίου λόγω της πρόσφατης παράτασης δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας που ανέλαβε να συγκεντρώσει τις αιτήσεις στην Καβάλα για λογαριασμό της εταιρίας Εθνικό Κτηματολόγιο, έχουν κατατεθεί αιτήσεις – δηλώσεις σε αυτό, παραπάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες γης. Πιο πολύ, πιο συχνά δηλώνονται κατοικίες, λιγότερο αγροτεμάχια, που κι αυτά πρέπει να δηλωθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Ο Δ. Γκατζιρούλης είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Η συμμετοχή του κόσμου τις τελευταίες ημέρες ήταν πάρα πολύ καλή κι επομένως αυτό απαιτούσε ν΄ ανταποκριθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο, ώστε να δώσει μία παράταση, που τελευταία ημερομηνία για τους κατοίκους του εσωτερικού, γιατί είχε οριστεί στις 14 Ιουλίου. Αυτό σε συνδυασμό και με την τραπεζική αργία που ίσχυε, τις προηγούμενες ημέρες, καθιστούσε τη συμμετοχή των πολιτών ακόμη πιο δύσκολη. Συνεπώς δόθηκε μία παράταση, στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου, μέχρι το τέλος δηλαδή του επόμενου μήνα».

ΕΡ: Είστε ευχαριστημένοι πάρα ταύτα; Μπαίνει κόσμος στα γραφεία;

ΑΠ: «Μπαίνει κόσμος στα γραφεία και αξίζει ο κόσμος να εκμεταλλευτεί αυτήν ακριβώς την περίοδο τώρα, γιατί μετά την ανακοίνωση της παράτασης, μπορεί ο καθένας να πει, α, να έχουμε χρόνο, αυτό το λάθος που κάνουμε όλοι μας δηλαδή, μέχρι τις 31 Αυγούστου και αυτή την περίοδο τα γραφεία εμφανίζουν πολύ μειωμένο φόρτο εργασίας. Ας το εκμεταλλευτούν αυτό οι πολίτες, ας εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να εξυπηρετηθούνε πολύ πιο άμεσα και να μην αφήσουν τις υποχρεώσεις τους για τελευταία στιγμή. Γιατί είναι σίγουρο ότι δε θέλουν ν΄ αφήσουν τις περιουσίες τους να τις πάρει το δημόσιο. Αυτό δείχνει τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σήμερα. Είμαστε σε θέση να πούμε ότι η συμμετοχή των πολιτών έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 50% και πάρα πολλοί ακόμα έχουνε ενημερωθεί, έχουνε μαζέψει τα χαρτιά και μπορούμε να πούμε ότι θα φτάσουμε στο στόχο του 100% μέχρι το τέλος Αυγούστου».

 

 

Διαβάστε επίσης