Η «ΠΝΟΗ» περιμένει τους ανέργους

 Η «ΠΝΟΗ» περιμένει τους ανέργους

Ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια που εδρεύει στην Καβάλα, είναι πάντα ο επικεφαλής μιας κοινωνικής δράσης που τώρα ξεκινά, στηρίζεται δε στην ανταπόκριση και στη συμμετοχή των ανέργων.

Μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα θα περιμένει αιτήσεις από ανέργους για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, στη νέα κοινωνική δομή, άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, του Δήμου Καβάλας, με το ειδικό όνομα «Στηρίζω».

Ομάδες στόχου είναι πολίτες που θέλουν να επωφεληθούν. Πολίτες ή φορείς που θέλουν να προσφέρουν είδη και εθελοντική εργασία.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται μετά από δύο χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2015.

Για τα όσα έγιναν ως τώρα, όσα είναι σ΄ εξέλιξη, η κα Ιωάννη Χ»Βαρύτη, πρόεδρος της «ΠΝΟΗΣ», είπε τα εξής:

 

«Θέλω να πω, ότι έχουμε αναλάβει ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό, που αφορά τη φτώχεια και την αντιμετώπισή της. Είμαστε μία ομπρέλα φορέων. Η «ΠΝΟΗ», η Ένωση Καταναλωτών, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Είναι ακόμη ένα πρόγραμμα το οποίο εστιάζεται σε δομές, όπως είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα φαρμακεία, λαχανόκηπος, γραφείο χρόνου και διαμεσολάβησης και κάνουμε μια πρόσκληση στους νέους ανέργους της πόλης μας, μέχρι 30 ετών, σε ειδικότητες όπως είναι Κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικού οικονομικού, φαρμακοποιοί, άνεργοι βεβαίως – η προϋπόθεση είναι να έχουνε όλοι κάρτα ανεργίας – να μπούνε στο πρόγραμμα, να λειτουργήσουμε το πρόγραμμα. Γιατί ουσιαστικά τα άτομα τα οποία θα προσληφθούν είναι αυτά που θα λειτουργήσουνε αυτές τις δομές».

ΕΡ: Μέχρι τώρα πόσες αιτήσεις έχετε λάβει;

ΑΠ: «Μέχρι τώρα έχουμε πάρει περί τις πενήντα αιτήσεις. Έχουμε ακόμη μέχρι και την άλλη Τρίτη, δηλαδή 17 του μήνα λήγει η ημερομηνία υποβολής. Δεν ζητούνται ιδιαίτερα δικαιολογητικά. Τα περισσότερα είναι τα συνήθη. Τα νέα παιδιά είναι πια πολύ εξειδικευμένα με τους νέους διαγωνισμούς, γιατί ξέρουμε ότι η ανεργία σ΄ αυτές τις ηλικίες είναι τρομακτική και σ΄ αυτή τη βάση κινούμαστε κι εμείς, ούτως ώστε ν΄ ανακουφίσουμε τις οικογένειες των ανέργων».

 

 

Διαβάστε επίσης