• 5 Μαΐου 2024,

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκοψε πίτα

 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκοψε πίτα

Την βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά έκοψε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας. Ήταν μια πρωτοβουλία του διοικητή Σωτήρη Κορέλλα ο οποίος εντός των επόμενων ημερών ή και εβδομάδων κρίνεται στις τακτικές κρίσεις του σώματος και κατά πάσα πιθανότητα αποχωρεί από την υπηρεσία.

Επί Σωτήρη Κορέλλα ας μην ξεχνάμε η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας επανήλθε στον επίσημο εορτασμό κατά την  ημέρα γιορτής των προστατών του σώματος.

Ο κ. Κορέλλας και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποδέχθηκαν χθες το μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. Προκόπιο, που με την ευκαιρία ευλόγησε την βασιλόπιτα και τέλεσε στο κτήριο αγιασμό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Δ. Τσανάκα, οι αντιδήμαρχοι Φ. Φιλιππίδης και Ζ. Μπόνιας, αλλά κι ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Στ. Κιβράκης. Ήταν επίσης ο υποδιοικητής της μεραρχίας και οι διοικητές της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Ελευθερούπολη και τη Χρυσούπολη.

Ευχές για το νέο έτος ακούστηκαν από το μητροπολίτη ΦΝΘ Προκόπιο, ευχαριστίες ακούστηκαν από τον κ. Μαρκόπουλο, την κα Τσανάκα, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το πυροσβεστικό σώμα.

Εκτός από τα κομμάτια της μεγάλης πίτας που κόπηκε χθες μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους πιτάκια με τρία τυχερά νομίσματα.

Ξέχασαν να καλέσουν τους εθελοντές

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έκοψε χθες τη βασιλόπιτά της για το 2016, μ΄ ένα λάθος το οποίο δημιούργησε εντελώς αρνητική εντύπωση. Πρόκειται για την απουσία από την εκδήλωση των εθελοντών πυροσβεστών οι οποίοι δραστηριοποιούνται κάθε μέρα στην υπηρεσία κι όπως οι ίδιοι διαμαρτυρήθηκαν και εξεφρασαν παράπονο, δεν προσκλήθηκαν στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας. Εκεί ήταν παρόντες όλοι οι υπόλοιποι πυροσβέστες, εκπρόσωποι τοπικών υπηρεσιών, με τους οποίους συνεργάζεται η Π.Υ., όχι όμως οι εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι πολύ συχνά βοηθούν την υπηρεσία στα έκτακτα περιστατικά που αυτή αντιμετωπίζει. Ειδικότερα οι εθελοντές πυροσβέστες της Καβάλας είναι πολύ δραστήριοι, εργάζονται εθελοντικά στην Π.Υ. για σειρά ετών, έπρεπε χθες να ήταν παρόντες στην εκδήλωση, αφού είναι ένα κομμάτι της υπηρεσίας.

 

 

Διαβάστε επίσης