• 6 Μαΐου 2024,

Η Ρίτσα Καραγιαννίδου τοποθετείται υπέρ του Φ. Αναστασιάδη και κατά του Β. Ξουλόγη

 Η Ρίτσα Καραγιαννίδου τοποθετείται  υπέρ του Φ. Αναστασιάδη και κατά του Β. Ξουλόγη

Η Ρίτσα Καραγιαννίδου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Παγγαίου με το συνδυασμό του Χαράλαμπου Χρυσανίδη κι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Ναι, μπορούμε» του Φίλιππου Αναστασιάδη, μίλησε το πρωί της Τετάρτης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ασκώντας κριτική στο δήμαρχο Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη τύπου του, ενώ αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα του νέου συνδυασμού όπου κι εντάχθηκε.

Σύμφωνα λοιπόν με την άποψη που εξέφρασε η κ. Καραγιαννίδου, κατόπιν της συνεντεύξεως την οποία παραχώρησε ο εν ενεργεία δήμαρχος επέτυχε να στρέψει εναντίον του όλα τα μέλη των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, αφού δήλωσε ότι επί σειρά ετών τους χρηματοδοτούσε προκειμένου να χαίρει της συμπαραστάσεώς τους. Ωστόσο, οι σύλλογοι τόλμησαν να σηκώσουν το ανάστημά τους. Ο δήμαρχος ουσιαστικά «φωτογράφησε» με τις δηλώσεις του το συνυποψήφιό του Θόδωρο Μπόνο.

Η κ. Καραγιαννίδου, ως μέλος της διοικήσεως του κοινωφελούς επιχειρήσεως δήμου Παγγαίου γνώριζε εκ των έσω πως αποφασίζονταν οι επιχορηγήσεις των συλλόγων. Εκείνο που τόσο ο κ. Μπόνος, όσο και η κ. Καραγιαννίδου ζητούσαν επισταμένα, ήταν να χρηματοδοτούνται οι σύλλογο κατόπιν θέσπισης κριτηρίων και αξιολογήσεως. Υπάρχουν δηλαδή σύλλογοι που παράγουν ουσιαστικό έργο αλλά υπάρχουν και σύλλογοι που δεν προσφέρουν το παραμικρό κι απλά μια φορά ετησίως χορεύουν στο πανηγύρι, ακόμη και με κακό βηματισμό. Δυστυχώς, οι μη παραγωγικοί σύλλογοι επιχορηγούνται από το δήμο προφανώς για να διατηρούνται οι φιλικές σχέσεις των προέδρων με το δήμαρχο. Μόλις προ 15 ημερών εγκρίθηκε από τη διοίκηση της κοινωφελούς επιχειρήσεως η επιχορήγηση συλλόγου ύψους 700 ευρώ, απλά και μόνο επειδή ο πρόεδρος είναι υποψήφιο στο συνδυασμό του εν ενεργεία δημάρχου.

Η Ρίτσα Καραγιαννίδου κλήθηκε να σχολιάσει και τα αποτελέσματα των δύο δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν για το δήμου Παγγαίου, βάσει των οποίων προβάδισμα εμφανίζεται υπέρ του Βασίλη Ξουλόγη. Επ’ αυτού η δημοτική σύμβουλος αποφάνθηκε ότι τα αποτελέσματα δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από το δήμαρχο, διότι το ποσοστό του σημειώνει υποχώρηση συγκριτικά με εκείνο του παρελθόντος. Σήμερα ο κ. Ξουλόγης αν και χαίρει μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας από την αρχική ως πρωτοεμφανιζόμενου στον καλλικρατικό δήμο Παγγαίου, παρόλα αυτά συγκεντρώνει χαμηλότερο ποσοστό προτίμησης. «Είναι τραγικό υπό αυτές τις συνθήκες, ο δήμαρχος να επαίρεται ότι είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις», παρατήρησε η κ. Καραγιαννίδου.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις, το μόνο πρόβλημα που διαπιστώθηκε αναφορικά με την υποψηφιότητα του Φίλιππου Αναστασιάδη, ήταν εκείνο της χαμηλής αναγνωρισιμότητας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ναι, μπορούμε» είναι κατά τα λεγόμενα της κ. Καραγιαννίδου ένα άτομο χαμηλών τόνων, που με τη συμπεριφορά του απέδειξε ότι διαθέτει «μπέσα», κατάφερε να πείσει όλους όσους τον εμπιστεύθηκαν κι εντάχθηκα στο ψηφοδέλτιο. Επιπλέον, ο κ. Αναστασιάδης δε σκοπεύει να επαναλάβει όσα εξελίσσονται στο δήμο κατά την τελευταία θητεία.

Σε αντίθεση με τα προεκλογικά δεδομένα στους υπόλοιπους τρεις δήμους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας όπου οι συνθήκες εμφανίζονται ήρεμες, στο δήμο Παγγαίου τα πνεύματα μάλλον τεταμένα θα πρέπει να θεωρούνται. Η κ. Καραγιαννίδου θεώρησε ότι η ένταση οφείλεται κυρίως στον ίδιον τον εν ενεργεία δήμαρχος, ο οποίος φροντίζει να την υποδαυλίζει έστω και χωρίς να το αντιλαμβάνεται.

 

 

Διαβάστε επίσης