Η σύμβαση με το υπουργείο στη Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ

 Η σύμβαση με το υπουργείο στη Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συνεδρίασε στην Καβάλα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Ήταν μία συνεδρίαση βασικό θέμα της οποίας ήταν η νέα προγραμματική σύμβαση του ΔΗΠΕΘΕ με το Δήμο Καβάλας, την περιφέρεια και το υπουργείο πολιτισμού. Από την προτεινόμενη σύμβαση που έγινε δεκτή με πολλές παρατηρήσεις, ώστε να συνεχισθεί η συζήτηση και στο δημοτικό συμβούλιο, προκύπτει ότι για το 2013, το υπουργείο δίνει τα λιγότερα χρήματα που έδωσε ποτέ στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Μόνο 90.000 Ευρώ.

Ο Δήμος Καβάλας αντίστοιχα αναφέρει ενδεικτικό ποσό επιχορήγησης 300.000 ευρώ, ενώ η περιφέρεια δεσμεύεται να υποστηρίξει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με την παραχώρηση χώρων και μόνο.

Από τη συζήτηση στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι η σύμβαση που προτείνεται από το υπουργείο δεν εξασφαλίζει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, το χρηματοδοτεί με πολύ λίγα χρήματα. Παρόλα αυτά γίνεται δεκτή με πολλές παρατηρήσεις. Έτσι η συζήτηση θα συνεχισθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου δεν αποκλείεται να αποφασισθεί διεκδίκηση, σε σχέση με την διάθεση απέναντι στα ΔΗΠΕΘΕ του υπουργείου πολιτισμού.

Το θέμα θα επανέλθει σύντομα στην επικαιρότητα.

Η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αποφάσισε στα πλαίσια μετατροπής του ΔΗΠΕΘΕ σε κοινωφελή επιχείρηση, να μετακινήσει τέσσερεις από τους επτά εργαζόμενους σε αυτήν στο Δήμο. Μένει να μάθουμε εάν αυτή η μετακίνηση των εργαζομένων θα είναι ουσιαστική ή γίνεται μόνο για τυπικούς λόγους.

Πάντως σύντομα θα θεωρηθούν δημοτικοί υπάλληλοι η κα Μανάλη και οι κύριοι Κουκιάς, Καϊράτης, Μαστοράκης.

Προτάθηκε η κοινωφελής επιχείρηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας να συνεργαστεί με τη Στέγη σε θέματα που έχουνε να κάνουν με τη Βιβλιοθήκη της Στέγης. Δεν πάρθηκε απόφαση, το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ.

Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης κόπηκε βασιλόπιτα, σ΄ ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία του ΔΗΠΕΘΕ, το 2013.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Ανέστης Δημητριάδης ανέφερε μόνο ότι πρόσφατα υπήρξε επεισόδιο σε βάρος του από τον υπάλληλο του ΔΗΠΕΘΕ κ. Καριάτη. Σε συνέχεια αυτής της συζήτησης αποφασίστηκε να γίνει απογραφή όλου του υλικού του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Τέλος αποσύρθηκε θέμα με το οποίο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Καβάλας, ζητούσε να πραγματοποιήσει τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στο θέατρο, από το Δημοτικό Θέατρο Παλλάς.

 

Η δήλωση του Ανέστη Δημητριάδη

 

Για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Παρασκευή, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Ανέστης Δημητριάδης είπε τα εξής:

 

«Από την πλευρά του Δήμου Καβάλας, φέτος έχουμε και πάλι τη βοήθειά του. Από την άλλη πλευρά όμως η Πολιτεία όχι μόνο δεν μας δίνει ότι μας είχε υποσχεθεί από πέρσι, φέτος το ποσό το μείωσε στα 90.000 ευρώ, και μάλιστα αναφέρει πως όποτε μπορέσει κι αν μπορέσει. Απ όλα φαίνεται πως η Πολιτεία, ίσως να μη θέλει τα ΔΗΠΕΘΕ και είναι στην ευχέρεια των Δήμων να τα κρατήσουν όρθια. Ο Δήμος Καβάλας θέλει να το κρατήσει σε ζωή, μετατρέποντας το ΔΗΠΕΘΕ σε κοινωφελή επιχείρηση, με σκοπό να παράσχουμε στον καβαλιώτικο λαό ότι καλύτερο».

 

 

Διαβάστε επίσης