• 15 Μαΐου 2024,

Η ταλαιπωρία της μετάβασης στο 22ο Δημοτικό Σχολείο

 Η ταλαιπωρία της μετάβασης στο 22ο Δημοτικό Σχολείο

Ένα μεγάλο δημοτικό σχολείο με πάρα πολλά παιδιά λειτουργεί από χθες στο «Φλορέξ».Πρόκειται για το 22ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, στο οποίο φιλοξενούνται προσωρινά οι περισσότεροι μαθητές από το δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά.
Χθες μάλιστα τη στιγμή του αγιασμού που οι μαθητές δεν ήταν μόνοι τους, πολλοί συνοδεύονταν από τους γονείς τους, δημιουργήθηκε συνωστισμός αφού όσοι παρακολούθησαν τον αγιασμό ήταν μέσα και έξω από την αυλή του σχολείου. Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερέας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη συνέχεια μίλησαν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι διευθυντές του 21ου και του 22ου Δ.Σ., ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας αλλά και σχολική σύμβουλος.
Όλοι κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισαν ότι θα επιδιωχθεί η συνύπαρξη των μαθητών από δύο σχολεία να είναι προσωρινή.
«Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, είμαστε ένα ενιαίο σχολείο», είπε ο διευθυντής του 21ου Δ.Σ. του Αγίου Λουκά, κ. Γκράνας. Τα ίδια υποστήριξε και η κα Τσανάκα αλλά κι ο διευθυντής του 22ου Δ.Σ. Τάσος Ιωαννίδης.
Κι ενώ αυτά τα θέματα της συνύπαρξης των μαθητών και των εκπαιδευτικών λύνονται απ΄ ότι φαίνεται εύκολα, το μεγάλο πρόβλημα και η ταλαιπωρία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, είναι η μετακίνηση των μαθητών από τη συνοικία τους, τον Άγιο Λουκά, στη συνοικία του Βύρωνα.
Έχουνε ζητηθεί να είναι στη διάθεση των μαθητών γι΄ αυτό το λόγο, πέντε λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ. Ανάλογα με την ζήτηση που θα υπάρξει θα χρησιμοποιούνται έως πέντε αστικά λεωφορεία. Σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς και κηδεμόνες με τα αυτοκίνητά τους μεταφέρουν τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο «Φλορέξ» ή στο δημοτικό σχολείο της οδού Αλκίνου, στην ίδια συνοικία και όπου λειτουργούν δύο τάξεις από το δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά.
Χθες χρησιμοποιήθηκαν δύο αστικά λεωφορεία. Οι μαθητές και οι γονείς συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά. Επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και κινήθηκαν προς το δημοτικό σχολείο «Φλορέξ». Το ίδιο έγινε και στην επιστροφή. Μάλιστα στην επιστροφή τα λεωφορεία συνοδεύονταν από δικυκλιτιστή του τμήματος τροχαίας Καβάλας, ενώ ο δρόμος μπροστά από το δημοτικό σχολείο «Φλορέξ» και το σχολικό συγκρότημα 7ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, ήταν κλειστός λόγω του συνωστισμού μαθητών και γονέων και κηδεμόνων.
Έξω από το δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα επί της οδού Χανίων, επειδή ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, οι γονείς παρκάρουν εκεί για να μεταφέρουν τα παιδιά από το σπίτι στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά. Τα λεωφορεία παρκάρουν επίσης στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τα παιδιά, για να μεταφέρουν από τον Άγιο Λουκά, στο δημοτικό σχολείο «Φλορέξ».
Υπάρχει σχολικός τροχονόμος, αλλά οι γονείς ανησυχούν για τα κυκλοφοριακά ζητήματα που ανακύπτουν σ΄ έναν δρόμο που όπως λένε η κίνηση είναι μεγάλη και οι ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί, επίσης μεγάλες.
Όσο για τον αγιασμό υπήρξε αισιοδοξία, χαμόγελο, σιγουριά ότι όλα θα κυλήσουν καλά. Τα δυο σχολεία ενώθηκαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Το καλό ειδικά των γονέων και των μαθητών του Αγίου Λουκά, είναι στο να τακτοποιηθούν γρήγορα οι εκκρεμότητες στο σχολείο τους και τα παιδιά να επιστρέψουν σ΄ αυτό.

Διαβάστε επίσης