• 1 Μαΐου 2024,

Η τοπική κοινωνία ανησυχεί και ρωτά: Με ποια νέα στοιχεία κατηγορείται ο 57χρονος για τα ανεξιχνίαστα;

 Η τοπική κοινωνία ανησυχεί και ρωτά: Με ποια νέα στοιχεία κατηγορείται ο 57χρονος για τα ανεξιχνίαστα;

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 τοπικά μέσα ενημέρωσης παραβρέθηκαν σε μια διαδικασία δικαστική αλλά και ασυνήθιστη ταυτόχρονα. Επρόκειτο για συγκεκριμένη ανακριτική πράξη που έγινε ακριβώς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, επί της οδού Τρίτωνος. Η ανακρίτρια Καβάλας βγήκε από το κτίριο, πλησίασε ημιφορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο και δοκίμασε να το θέσει σε λειτουργία με κλειδί που είχε στα χέρια της. Αποδείχθηκε ότι το κλειδί ταίριαζε με το αυτοκίνητο. Το όχημα πήρε μπροστά, το κλειδί κλείδωσε και ξεκλείδωσε τις πόρτες κτλ. Όλα αυτά παρουσία του 57χρονου ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Αμέσως μετά ο 57χρονος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αναφέρθηκε στην ιστορία του κλειδιού. Είπε ότι το συγκεκριμένο κλειδί βρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές σε τραπεζική θυρίδα του, κατασχέθηκε από τις αρχές που από τότε (αρχές δεκαετίας 2000) είχαν υπόνοιες ότι επρόκειτο για κλειδί αυτοκινήτου θύματος δολοφονίας που έγινε το 2002 στην περιοχή της οδού Αντιπάτρου. Ο 57χρονος στις δηλώσεις του επανέλαβε ότι το κλειδί ήταν του δικού του αυτοκινήτου κι ως εκ τούτου μία ακόμη φορά αποδεικνύονταν περίτρανα ότι δεν είχε καμία σχέση με τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα της Καβάλας. Σε εκείνες τις δηλώσεις- μέρος των οποίων είχαν προβληθεί από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης- ο 57χρονος κατηγόρησε πολλούς και διάφορους ότι σκόπιμα συνέχιζαν να τον στοχοποιούν. Τώρα όμως- είχε πει- αποδείχθηκε με τη διαδικασία δοκιμής του κλειδιού η αθωότητα του.

Με αφορμή όλα αυτά μάθαμε τότε (τέλος Γενάρη του 2014) ότι οι φάκελοι δύο ανεξιχνίαστων υποθέσεων είχαν επανέλθει στο προσκήνιο. Οι δικαστικές αρχές άρχισαν πάλι την ανάκριση βγάζοντας και τις δύο υποθέσεις από το αρχείο. Οι υποθέσεις που ερευνούνταν ήταν α) του τριπλού φονικού στη Θάσο και β) της δολοφονίας ανδρός στην οδό Πρωτόπαπα. Την συνέχεια την πληροφορηθήκαμε το Σάββατο το μεσημέρι με το γνωστό δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Ο 57χρονος που συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις δύο υποθέσεις, συνελήφθη και βάση βουλεύματος θα παραμείνει κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας αφού θεωρείται υπαίτιος (κατά το αστυνομικό δελτίο τύπου) των συνολικά 4 δολοφονιών!

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι έχουν αδιάσειστα νέα στοιχεία σε βάρος του! Επ’ αυτών των «διαρροών» θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Πρώτον, το τοπίο είναι αρκετά «θολό» περί των νέων και αδιάσειστων στοιχείων. Δεύτερον, στο τέλος όλα θα κριθούν στο δικαστήριο. Άγνωστο πότε και που θα γίνει. Ο 57χρονος θα δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό, το οποίο θα συνεδριάσει σε όμορη της Καβάλας πόλη.

Αυτό που λέγεται ευρύτερα είναι το εξής: Καθώς οι δικαστικές αρχές επανέφεραν τις δύο υποθέσεις στην ανάκριση άρχισαν ταυτόχρονα παρακολουθήσεις τηλεφώνων μάλλον με τον γνωστό κοριό της ΕΥΠ. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο 57χρονος μόλις πληροφορήθηκε ότι η ανάκριση άρχισε πάλι, τηλεφωνούσε σε μάρτυρες των δύο υποθέσεων και –όπως διαρρέουν οι αρχές- τους απειλούσε. Βάση των ίδιων πηγών υπάρχουν μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές του συνομιλίες με πρόσωπα που επρόκειτο να κληθούν στην ανάκριση, συγγενείς ή φίλους των θυμάτων. Πέραν τούτου ουδέν. Με λίγα λόγια τα νεότερα και κατά τους αστυνομικούς αδιάσειστα στοιχεία φέρονται να έχουν σχέση μόνο με τηλεφωνικές επικοινωνίες που έκανε το προηγούμενο διάστημα. Κι αυτό πάλι (περί παρακολούθησης τηλεφώνων) δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ή ανεπίσημα. Υπάρχει μόνο ως φήμη.

Ο 57χρονος αποφυλακίστηκε προ 4 περίπου ετών. Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση. Για το τρέχον χρονικό διάστημα που ήταν ελεύθερος υπήρχαν περιοριστικοί όροι που όφειλε να τους τηρεί. Οι δικαστικές αρχές ίσως και λόγω των νέων στοιχείων που ανέκυψαν από την ανάκριση άλλαξαν (όπως είχαν δικαίωμα) τους περιοριστικούς όρους κι αποφάσισαν την προφυλάκιση του. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην ανακοίνωση του Σαββάτου η οποία αρχικά θα συνοδεύονταν και από συνέντευξη τύπου. Η οποία συνέντευξη τύπου είτε ματαιώθηκε, είτε αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου δίνει εντελώς διαφορετική εξήγηση στα γεγονότα της Παρασκευής (σύλληψη του πελάτη του) και του Σαββάτου (δελτίο τύπου της Α.Δ. Καβάλας).Υποστηρίζει ότι ο 57χρονος επεδίωξε η υπόθεση να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη προκειμένου εκεί να αποδείξει εκεί την αθωότητα του. Συγκεκριμένα ο συνήγορος δηλώνει ότι ο 57χρονος από τον περασμένο Δεκέμβρη έπαψε να εμφανίζεται κάθε 5η του μηνός στο αστυνομικό τμήμα όπως ήταν υποχρεωμένος. Εξ αυτού του λόγου το δικαστικό συμβούλιο άλλαξε τους περιοριστικούς όρους και τον επανέφερε στη φυλακή. Όσο για τα στοιχεία που λέγεται ότι υπάρχουν σε βάρος του κι αφορούν τα δύο ανεξιχνίαστα εγκλήματα μας λέει: « Στη δικογραφία υπάρχουν τα στοιχεία που υπήρχαν και τότε. Οι υποτιθέμενες αντιδικίες του με κάποια από τα θύματα κτλ. Δεν έχουν νέα στοιχεία. Δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες. Έχω το βούλευμα στα χέρια μου και δεν αναφέρει τίποτα για τηλεφωνικές επικοινωνίες. Πρόκειται για εικασίες, υποθέσεις και υπόνοιες μόνο». Ο ίδιος δικηγόρος Καβάλας μας επανέλαβε ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι ισχυρίζονταν πάντα, ότι δεν έχει καμία σχέση με τις δύο υποθέσεις.

*Ιδιαίτερα μεγάλη προβολή σε πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης έχει από το Σάββατο η ίδια ιστορία. Το δελτίο τύπου άλλωστε της Α.Δ. Καβάλας συνδέει απόλυτα τον συλληφθέντα 57χρονο με τις δύο ανεξιχνίαστες ανθρωποκτονίες.

*Το δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας αναφέρει:

Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός στην Καβάλα, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας

 Συνελήφθη χθες (21.02.2014) το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας, προκειμένου να παραπεμφθεί σε δίκη, ως υπαίτιος της ανθρωποκτονίας τριών ημεδαπών, που τελέσθηκε την 16.06.2001 στη Θάσο, και της ανθρωποκτονίας ημεδαπού, που τελέσθηκε την 27.07.2002 στην Καβάλα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης, μέχρι την παραπομπή του στο αρμόδιο Δικαστήριο.

 

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης δύο (2) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι διευκόλυναν τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν στις (22-2-2014), το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 21χρονος υπήκοος Πακιστάν και μια 29χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διότι διευκόλυναν τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρα σε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι, όπως προέκυψε, ο 21χρονος, αφού παρείχε κατάλυμα στους τρεις μη νόμιμους μετανάστες, σε οικία, όπου διέμενε με την 29χρονη, προμηθεύοντας τους με χρήματα και πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου, στη συνέχεια υπέδειξε σε αυτήν, να τους καθοδηγήσει, πεζή, στον ΟΣΕ Αλεξανδρούπολης και να τους διευκολύνει στην έκδοση εισιτηρίων, προκειμένου να τους προωθήσουν με τρένο στο εσωτερικό της χώρας. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των αλλοδαπών διακινητών, καθώς και την κατοχή των τριών μη νόμιμων μεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι (6) πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών και του 21χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλαστογραφίας και κατοχής – χρήσης πλαστών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης