Η Τ.Α. «υποχρεώνεται» να αγοράσει επιπλέον για τις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα – Digea: «Βάλαμε τους πομπούς που προβλέπονταν»

 Η Τ.Α. «υποχρεώνεται» να αγοράσει επιπλέον για τις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα –  Digea: «Βάλαμε τους πομπούς που προβλέπονταν»

Εκπρόσωπος της Digea ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο, σε προγραμματισμένο ραντεβού με την κ. Τσανάκα. Οι δύο πλευρές έχουν να λύσουν ένα συγκεκριμένο τεχνικό πρόβλημα. Οι πομποί της Digea στο Βασιλάκη εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν σε δημοτικές εγκαταστάσεις, αυτές που παλαιότερα εξυπηρετούσαν την λεγόμενη «δορυφορική» τηλεόραση. Τώρα η Digea θέλει να τις μεταφέρει πιο ψηλά, στην κορυφή του υψώματος (αυτή τη φορά σε δικό της χώρο) ώστε να εξυπηρετήσει επιπλέον περιοχές του πρώην Δήμου Φιλίππων και του Δήμου Παγγαίου. Περιοχές που σήμερα δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα. Κατά την Digea αυτό το λάθος έγινε με βάση τον νόμο που την αφορά και ψηφίστηκε στη Βουλή. Αντί να υποδειχθεί ως σημείο εκπομπής η κορυφή του βουνού, υποδείχθηκε χαμηλότερο σημείο.
Ο εκπρόσωπος της Digea δεσμεύτηκε μόνο για αυτή την αλλαγή. Όλα τα άλλα είναι προβλήματα που θα πρέπει να λύσουν οι Δήμοι κι η Περιφέρεια. Ο νόμος και σε αυτό το σημείο είναι υπέρ της Digea. Έβαλε πομπούς εκεί που ήταν υποχρεωμένη. Όσοι παρά ταύτα δεν βλέπουν τα κανάλια πρέπει να απευθυνθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή θα πληρώσει τους επιπλέον πομπούς, τους οποίους μετά θα «παραχωρήσει» στην Digea. Στην περιοχή μας προβλήματα υπάρχουν στη νότια Θάσο, στον πρώην Δήμο Ορεινού. Στην ΑΜΘ γενικότερα τα προβλήματα είναι πιο πολλά. Πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε για αυτόν τον λόγο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Ε και; Η Digea δεν έχει καμία υποχρέωση επί αυτών των τηλεοπτικών «κενών» κι έτσι οι διαμαρτυρίες των αιρετών δεν θα έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
*Βάση ανάρτησης του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Αντωνιαδη το θέμα θα απασχολήσει το Π.Σ. στην επόμενη του συνεδρίαση: «Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με την αναμετάδοση του ψηφιακού σήματος από την Digea Α.Ε. στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπου εκτεταμένες περιοχές, όπως ο Δήμος Παρανεστίου και η ευρύτερη ορεινή περιοχή της Δράμας, η νοτιοδυτική Θάσος, οι δημοτικές ενότητες Πιερέων, Ορφανού, Ζυγός και του Κρυονερίου (του Νομού Καβάλας), το δημοτικό διαμέρισμα Σταυρουπόλεως, ο Δήμος Μύκης (του Νομού Ξάνθης), τα δημοτικά διαμερίσματα Οργάνης και Κέχρου (του Νομού Ροδόπης) και η ορεινή περιοχή των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου, είναι αποκλεισμένες και η κατάσταση αυτή οδηγεί σε πλήρη τηλεοπτική απομόνωση, αφού η αναλογική τηλεόραση έχει ημερομηνία λήξεως.
Η δυσμενής μεταχείριση τμημάτων της Περιφέρειάς μας στη λογική της Ελλάδος των δύο (2) ταχυτήτων δεν είναι ανεκτή και ταυτόχρονα είναι απαράδεκτο να αποκλείεται από την τηλεόραση ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Περιφέρειας μας.
Για αυτό και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ το θέτει ως τακτικό θέμα στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την 26ην Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση από το Σώμα και να κοινοποιηθεί στα ανάλογα Υπουργεία και στην Digea Α.Ε. ώστε να υπάρξει άμεση λύση».

Διαβάστε επίσης