• 24 Απριλίου 2024,

Θα ομορφύνει η Νέα Ηρακλείτσα με την ανάπλαση του παραλιακού πεζόδρομου

 Θα ομορφύνει η Νέα Ηρακλείτσα με την ανάπλαση του παραλιακού πεζόδρομου

Στα μέσα του Γενάρη είχε υπογραφεί στο δημαρχείο Παγγαίου η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Παραλιακού Πεζοδρόμου Παλαιού Οικισμού Νέας Ηρακλείτσας» συνολικού προϋπολογισμού 1.570.000 ευρώ. Η σύμβαση φέρει τις υπογραφές του Δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη και των εκπροσώπων της Κ/Ξ «Κρόκος Δ. & Α. Ε.Ε.-ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε. -ΤΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε» κ.κ. Κρόκου Δημητρίου και Τάτση Κωνσταντίνου.

Η κατασκευή του έργου εκτός της αισθητικής αναβάθμισης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, θα αποτελέσει τον βασικό αναπτυξιακό μοχλό της περιοχής της Ν. Ηρακλείτσας, καθιστώντας την έναν ισχυρό τουριστικό πόλο έλξης στην Ανατολική Μακεδονία. Η κατασκευή του έργου έχει ήδη αρχίσει προ δύο εβδομάδων από το σημείο Ρέμβη και κατευθύνεται προς την είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος. Η διοίκηση βιάζεται προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες τουλάχιστον στην έκταση του κεντρικού πεζόδρομου πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου, παρά το γεγονός ότι συνολικά το έργο περιλαμβάνει αρκετά δύσκολα σημεία.

Ο παραλιακός πεζόδρομος θα αρχίσει από το ύψος του κάμπινγκ Paradiso και θα περιλαμβάνει την κατασκευή γεφυρών ώστε να κινούνται πεζοί, μητέρες με καροτσάκια ή άτομα με κινητικές αναπηρίες. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την κατασκευή δύο γηπέδων τένις κι ενός γηπέδου γκολφ, εκεί που σήμερα υπάρχει το γήπεδο 5Χ5. Το έργο θα συνεχιστεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο όπου θα υπάρχει πεζόδρομος και θα καταργηθούν τα πεζοδρόμια, με πρόβλεψη ύπαρξης αγωγών ομβρίων υδάτων. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν δύο παιδικές χαρές. Η πρώτη στο κέντρο της πλατείας και η δεύτερη στην περιοχή Νησάκι, όπου βρίσκεται και το παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας. Σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου θα τοποθετηθούν επίσης σύγχρονοι χαμηλοί φανοστάτες, ενώ έχουν ήδη γίνει οι υπογειοποιήσεις των καλωδίων.

Η ολοκλήρωση του έργου θα παρουσιάσει μια νέα καλαίσθητη εικόνα της Νέας Ηρακλείτσας, όπου εδώ και τέσσερις δεκαετίες δεν έχει κατασκευαστεί κάτι ανάλογο. Η προστασία του αναπλασμένου παραλιακού πεζόδρομου μάλλον θα επιβάλει την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων. Επίσης, σε ενιαίο χώρο θα μετατραπεί και η κεντρική πλατεία του χωριού με την πρόβλεψη δύο καθέτων οδών που θα οδηγούν προς το λιμάνι, για διέλευση υπηρεσιακών οχημάτων σε έκτακτες περιπτώσεις. Όλες αυτές οι ενέργειες γεννούν την αισιοδοξία ότι η καλοκαιρινή κίνηση της Νέας Ηρακλείτσας θα βελτιωθεί και θα αυξηθεί ύστερα από αρκετά χρόνια ύφεσης.

 

Διαβάστε επίσης