• 29 Απριλίου 2024,

Θα υπάρξει νέα απόφαση για τον Πρίνο;

 Θα υπάρξει νέα απόφαση για τον Πρίνο;

Ούτε χθες τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι έφτασε στο λιμεναρχείο Καβάλας απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα στα δρομολόγια των φέρι μπόουτ στη γραμμή του Πρίνου. Μία τέτοια απόφαση φημολογείται ότι θα υπάρξει εδώ και μέρες. Περνάει όμως ο καιρός και απόφαση ενώ όλοι περιμένουν δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή θα περιορίζει αν τελικά υπάρξει, τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου για όλο τον χειμώνα, από τρία κάθε ημέρα που είναι σήμερα σε δύο.

Οι εταιρίες φέρονται να πιέζουν μια τέτοια απόφαση αλλά όπως φαίνεται έχουν δύσκολη αποστολή. Όσο οι μέρες περνούν και τέτοια απόφαση δεν υπάρχει και δεν υπογράφεται στην Αθήνα, τόσο απομακρυνόμαστε από αυτό το ενδεχόμενο.

Υπάρχει δηλαδή το σενάριο να υπογραφεί τελικά η απόφαση, να έχουμε κάθε μέρα δύο δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου συμπεριλαμβανομένου και των δρομολογίου της Κυριακής, αλλά το πιθανότερο είναι να μην υπογραφεί τελικά αυτή η απόφαση και τα δρομολόγια τον χειμώνα στη γραμμή του Πρίνου τις επτά ημέρες της εβδομάδας, να είναι τρία.

Ήδη οι εταιρίες διαμαρτύρονται ότι η κίνηση στη γραμμή του Πρίνου τώρα τον χειμώνα είναι περιορισμένη, ισχυρίζονται ότι «μπαίνουν μέσα» μέχρι και 200 ευρώ κάθε δρομολόγιο.

Εν τω μεταξύ λόγω της ακινησίας του πλοίου «Παναγία» και της προσωρινής ακινησίας του πλοίου «Φιλιάγκος», δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου εκτελεί μόνο το φέρι μπόουτ ΘΑΣΟΣ 6.

Όλοι περιμένουν να δουν τι στάση θα κρατήσει η εταιρία ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ. Το πλοίο της «Φιλιάγκος» είναι σε ακινησία μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Λέγεται ότι αμέσως μετά θα ζητήσει νέα ακινησία.

Για την χειμερινή περίοδο, η εταιρία, στην οποία ανήκει το πλοίο «Φιλιάγκος» έχει μπει στο πρόγραμμα των δρομολογίων αλλά όπως ο πλοιοκτήτης διαμαρτύρεται με λίγα δρομολόγια και στη γραμμή της Κεραμωτής και στη γραμμή του Πρίνου.

Διαβάστε επίσης