• 17 Μαΐου 2024,

Θεμελίωση ιερού ναού Αγίας Φωτεινής στη ΔΕΠΟΣ

 Θεμελίωση ιερού ναού Αγίας Φωτεινής στη ΔΕΠΟΣ

Παρουσία του μητροπολίτη ΦΝΘ Προκόπιου θεμελιώθηκε χθες ο νέος ιερός ναός της Αγίας Φωτεινής, στη συνοικία της ΔΕΠΟΣ. Ο μητροπολίτης ήταν από το πρωί στην εκκλησία. Τέλεσε τη θεία λειτουργία και στη συνέχεια, μπροστά στον υπό κατασκευή καινούριο ναό, έκανε αγιασμό. Στο τέλος τοποθέτησε πλάκα που αναφέρεται στη θεμελίωση του καινούριου ιερού ναού.

Με αυτόν τον τρόπο δρομολογείται η επίλυση μίας σοβαρής εκκρεμότητας που αναφέρεται σε μία από τις πιο καινούριες συνοικίες της πόλης, η οποία ακόμη και σήμερα δεν έχει κατάλληλο ιερό ναό. Από το τέλος της δεκαετίας του «90, η Αγία Φωτεινή στη ΔΕΠΟΣ εξυπηρετείται σε μία προσωρινή και μικρή κατασκευή. Δίπλα από αυτήν άρχισε οι εργασίες για έναν καινούριο ναό που θα διαθέτει υπόγειο – ισόγειο και ημιόροφο, δηλαδή γυναικωνίτη. Το ισόγειο υπολογίζεται σε 450 τ.μ. Ο υφιστάμενος ναός θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα εκδηλώσεων.

Τα χρήματα – κι εδώ υπάρχει πρόβλημα – προέρχονται από δωρεές κατοίκων της περιοχής κι από τη δουλειά της ιερατικής επιτροπής της εκκλησίας. Δεν είναι εξασφαλισμένα όλα τα χρήματα που χρειάζονται για την αποπεράτωση του ναού. Οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη αφορούν το πρώτο στάδιο. Είναι όμως συγκινητική η προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους της ΔΕΠΟΣ, πάρα πολλούς εθελοντές και τον ιερέα πατέρα Ηλία Κωνσταντινίδη, γι αυτό και υπάρχει αισιοδοξία ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σχετικά γρήγορα.

Ο νέος ναός θα είναι μεγάλος με είσοδο από την πλευρά της οδού Ανατολικής Ρωμυλίας.

Τη θεμελίωση του έργου παρακολούθησαν χθες, ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Παπακοσμάς και Αρχέλαος Γρανάς, αλλά κι ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Το έργο κατασκευάζεται από τον εργολάβο Αντώνη Πρασίνη. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντική η εθελοντική προσφορά του συμπολίτη μηχανικού Θωμά Μαυρίδη.

 

 

Διαβάστε επίσης