• 18 Μαΐου 2024,

Θεωρήθηκαν ελλιπή τα στοιχεία – Αποσύρθηκε η έγκριση ισολογισμού του ΔΗΠΕΘΕ

 Θεωρήθηκαν ελλιπή τα στοιχεία – Αποσύρθηκε η έγκριση ισολογισμού του ΔΗΠΕΘΕ

Την έγκριση έκθεσης πεπραγμένων & ισολογισμού χρήσεως 2011 του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας συζήτησε ως έκτακτο θέμα στη συνεδρίαση της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Σύμφωνα με το κακογραμμένο απόσπασμα του πρακτικού που συμπεριλαμβανόταν στον εισηγητικό φάκελο, στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο. Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα τα 5 δηλαδή: Θ. Βαβαλέσκου, Α. Δημητριάδης, Μ. Κωνσταντινίδου, Η. Κουμουλίδης, Μ. Φιλιππίδου

εισήχθηκε προς συζήτηση το θέμα της ημερήσιας διάταξης «Έγκριση Έκθεσης Πεπραγμένων και Ισολογισμού χρήσεως 2011».

Τα συνολικά μεγέθη του Ενεργητικού και του Παθητικού έχουν ως εξής:

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ

1.ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ (αναπόσβεστη αξία) 27.953,95

2.ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ (σύνολο) 71.096,56

3.ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 59.483,28

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 158.533,82

 

ΠΑΘΗΤΙΚΟ

1.ΣΥΝΟΛΟ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (227.238,21)

2.ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 385.772,03

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ 158.533,82

Λαμβάνοντας τον λόγο το μέλος του Δ.Σ. Μαρίνα Φιλιππίδου, ανέφερε: «Μειοψηφώ διότι ο οικονομικός απολογισμός είναι εικονικός, δεν είναι πραγματικός». Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, αφού τα μέλη του υπέβαλαν στον εισηγητή πρόεδρο Ανέστη Δημητριάδη διάφορες ερωτήσεις και μετά από διαλογική συζήτηση, μειοψηφούσας της κ. Φιλιππίδου ενέκριναν κατά πλειοψηφία την περιληπτική έκθεση.

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής παρατήρησε πως θέμα ανάλογης σοβαρότητας που μάλιστα δεν εγκρίθηκε ομόφωνα, ειδικά από τη στιγμή που η συνεδρίαση της διοικήσεως του ΔΗΠΕΘΕ είχε πραγματοποιηθεί στις 17/9 άρα υπήρξε επαρκής χρόνος προετοιμασίας του θέματος, δεν είναι δυνατόν να έρχεται ως έκτακτο στη συνεδρίαση του συμβουλίου. Ενώ ο Στάθης Εριφυλλίδης κριτικάρισε τον ελλιπή ισολογισμό που κατατέθηκε κι απαίτησε να σταλούν από το ΔΗΠΕΘΕ τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία. Έτσι ο Δήμαρχος κατόπιν συμφωνίας και του Ανέστη Δημητριάδη, απέσυρε το θέμα προκειμένου να επανέλθει με ορθότερο τρόπο.

 

Διαβάστε επίσης