• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ιερός Ναός μετακομίζει γιατί κατεδαφίζεται

 Ιερός Ναός μετακομίζει γιατί κατεδαφίζεται

ο καλοκαίρι του 2014 υλοποιήθηκε το πρώτο βήμα ενός φιλόδοξου σχεδίου για τον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη συνοικία του Βύρωνα. Εκδόθηκε άδεια κατεδάφισης του υφιστάμενου ναού.

Σήμερα λίγους μήνες μετά την έκδοση της άδειας ο ιερός ναός μετακομίζει σε όμορο χώρο, προκειμένου μέσα στο μήνα Μάιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα να αρχίσει η κατεδάφιση του ιερού ναού, στη θέση του οποίου θα χτισθεί καινούριος. Σύμφωνα με πληροφορίες η άδεια κατεδάφισης τελειώνει στο τέλος Μαΐου, ως εκ τούτου η κατεδάφιση πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα.

Επισκεφθήκαμε χθες τον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα. Η μετακόμιση έχει ξεκινήσει. ¨Εχει προχωρήσει η δουλειά εθελοντών κατοίκων της συνοικίας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Προσωρινά ο ιερός ναός θα λειτουργήσει στο υπόγειο του όμορου κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Κιτσικοπούλειο ίδρυμα. Εκεί έχουν τοποθετηθεί ήδη τα καθίσματα και σιγά – σιγά με πολλούς εθελοντές παρόντες και το πρωί και το απόγευμα, μεταφέρεται όλος ο ιερός ναός.

Οι κάτοικοι της περιοχής συμφωνούν με το όλο εγχείρημα αν και υπάρχουν κάποιοι που αδιαφορούν με την κατεδάφιση του σημερινού ιερού ναού. Παρόλα αυτά το έργο έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες κι εγκρίσεις, ενώ οικονομικά στηρίζεται από τους κατοίκους της συνοικίας και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης