Ιρανοί ήρθαν και θα ξανάρθουν στην Καβάλα

 Ιρανοί ήρθαν και θα ξανάρθουν στην Καβάλα

Aντιπροσωπεία ιρανών επιχειρηματιών και κυβερνητικών εκπροσώπων ήταν στην Καβάλα την περασμένη Παρασκευή. Προέρχονταν από επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Ενδιαφέρθηκαν να πάρουν πληροφορίες για την κατάσταση του Νομού Καβάλας, ενημερώθηκαν στο επιμελητήριο, στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη μονάδα ΚΡΕΚΑ στην επαρχία Νέστου και την μονάδα του κ. Σιμόπουλου, στην ίδια περιοχή.

Όπως είπαν σύντομα την περιοχή μας θα επισκεφθούν και άλλοι εκπρόσωποι του ιρανικού κράτους, αλλά κι ασχολούμενοι με τα αγροτικά προϊόντα, ιρανοί πολίτες.

Υποδεχόμενος την αποστολή του Ιράν στο Επιμελητήριο Καβάλας, ο αντιπρόεδρος Μάρκος Δέμπας, είπε ότι «είναι πρώτη φορά που έρχονται στην Καβάλα εκπρόσωποι από τη μακρινή αυτή χώρα». Κατάλαβε γρήγορα ότι αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι οι επενδύσεις στην περιοχή, αλλά η μεταφορά τεχνογνωσίας. Ήταν ένα θέμα στο οποίο η συνάντηση την Παρασκευή το πρωί, επικεντρώθηκε. Μαζί με το Μάρκο Δέμπα τους ιρανούς επισκέπτες, υποδέχτηκαν στο επιμελητήριο, ο Γιάννης Παναγιωτίδης αλλά και ο Αντώνης Καραγιαννίδης.

Η αποστολή αποτελούνταν από 12 άτομα, 11 επιχειρηματίες κι ένα κυβερνητικό στέλεχος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι προκειμένου οι δύο πλευρές, οι ιρανοί κι οι Έλληνες του Επιμελητηρίου Καβάλας να συνεννοηθούν μεσολαβούσε διπλή διαδικασία μετάφρασης. Δηλαδή πρώτα μεταφράζονταν τα ελληνικά στα αγγλικά και στη συνέχεια τα αγγλικά στα πέρσικα.

 

 

Διαβάστε επίσης