• 4 Μαΐου 2024,

Κάνει τα πάντα για το ΝΑΙ της στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία

 Κάνει τα πάντα για το ΝΑΙ της στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία

Προσωπικά έχει πάρει την υπόθεση της στρατιωτικής επέμβαση στην Συρία ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος είναι διατεθειμένος να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο εν’ οψει και την τελικής απόφασης προς τα τέλη της άλλης εβδομάδας για την στρατιωτική επέμβαση στην Συρία που θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει.

Η απόφαση έχει παρθεί και απλά για άλλη μια φορά στις ΗΠΑ υπάρχει ένα διαδικαστικό μέχρι να φθάσουμε στην τελική απόφαση που είναι ΝΑΙ.

Απλά θα πρέπει για τα μάτια του κόσμου αυτό το ΝΑΙ να μην δοθεί η εντύπωση οτι ειπώθηκε αβασάνιστα.

Θα πρέπει να ξέρει ο υπόλοιπος πλανήτης οτι με πόνο ψυχής οι Αμερικάνοι πήρανε την απόφαση να ισοπεδώσουνε την Συρία.

Οι περισσότερο πρόεδροι των ΗΠΑ κατα την διάρκεια της πρώτης τους θητείας μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και κατά την διάρκεια της δεύτερη μας βγάζουν το πραγματικό τους φιλοπολεμικό πρόσωπο.

Δεν υπάρχει πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν έκανε ή δεν φλέρταρε με τον πόλεμο.

Δεν είναι εύκολο πράμα να είσαι ο σερίφης του πλανήτη.

Το θέμα είναι η στρατιωτική αυτή σύραξη να μείνει στην Συρία και να μην έχουμε πλάτιασμα των συγκρούσεων που θα βάλουν και άλλους στον χορό.Πάντως ο Ομπάμα δεν κάνει πίσω και ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα αυτός θα τον ξεκινήσει τον πόλεμο.

 

Αισιοδοξία για το αύριο και κουβέντα για το χθές !

Αισιόδοξος για το τι θα γίνει απο εδώ και πέρα, στηριζόμενος περισσότερο σε προσδοκίες παρά στην πραγματικότητα ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στην ΔΕΘ για την Ελλάδα που αλλάζει και γίνεται ανταγωνιστική.

Αυτά που είπε ακούστηκαν ωραία στα αυτιά μας αλλα για άλλη φορά είναι λόγια και σενάρια αφού η πραγματικότητα την οποία ακόμα ζούμε και για την οποία δεν είπε κουβέντα είναι διαφορετική.

Ο Σαμαράς δεν μίλησε καθόλου για όλα όσα προηγήθηκαν μέχρι να φθάσουμε στο 2014 που έρχεται με φόρα και όπως είπε θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον Σαμαρά το μεγάλυτερο όπλο στην φαρέτρα της ελληνικής κυβέρνησης είναι το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επίσης έρχεται αλλα για να το πετύχουμε οι μισοί έλληνες πεθάνε απο ασητεία και οι άλλοι μισοί αυτοκτονήσανε για να γλυτώσουν απο τα χρέη και την εξευτελισμό.

Δεν είναι ούτε τόσο απλά τα πράγματα , ούτε τόσο εύκολα που λέει ο Αντώνιο.

Για να φθάσουμε στο σήμερα που επίσης τσιγαριζόμαστε αλλα τουλάχιστον έχουμε μπροστά μας την πρώτη χρονιά της ανάκαμψης σύμφωνα με τα λεγόμενα ειδικών και σχετικών είδαμε καράβια στην στεριά , νύχτα με δυό φεγγάρια και ήλιο σαν αχινό που λέει και το γνωστό άσμα που ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας.

Τέλος πάντων επειδή οτι έγινε , έγινε οι έλληνες είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε σχετικά εύκολα αυτά που ζήσαμε και να πάμε παρακάτω αρκεί το παρακάτω να είναι έτσι όπως το περιγράφει ο Σαμαράς.

Γιατί και ο Παπανδρέου όταν ήτανε να πάμε στον μηχανισμό στήριξης αλλιώς μας τον περιέγραφε και αλλιώς μας βγήκε.

Και ενώ αυτά τα ωραία μας τα περιέγραφε ο Σαμαράς απο την Θεσ/νίκη σις Βρυξέλες το ρεπορτάζ έλεγε οτι για να πάρουμε την επόμενη δόση θα πρέπει να κλείσουμε τον ΟΣΕ.

Αυτή είναι η νέα απαίτηση των δανειστών και είναι και αδιαπραγμάτευτη.

Κάθε δόση και εκβιασμός …

Εγώ πάντως καταλαβαίνω οτι αυτά που λέμε εμείς δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που λέει και ζητά η τρόϊκα και δίδεται η εντύπωση οτι στην προσπάθεια αυτή της σωτηρίας της χώρας υπάρχουν δύο κόσμοι.

Είναι ο κόσμος του Σαμαρά και της ελληνικής κυβέρνησης και ο κόσμος των δανειστών μας.

Εμείς βέβαια ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους προσπαθούμε άσκοπα να βρούμε την άκρη.

Κατα τα αλλα πάμε καλά.

Ο καιρός δρόσισε αλλα η ηλιοφάνεια συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα.

Σίγουρα ο Σεπτέμβρης θα περάσει με τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες αλλα για τον Οκτώβρη δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αφού ΄φέτος τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Καλή εβδομάδα καλή σας ημέρα και αλόρα !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης