• 1 Μαΐου 2024,

Κάποιοι πληρώθηκαν, κάποιοι όχι

 Κάποιοι πληρώθηκαν, κάποιοι όχι

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας τήρησε την υπόσχεσή της. Πλήρωσε χθες μισθούς μηνών στις καθαρίστριες των σχολείων. Πρόκειται για ποσό 65.000 ευρω, που αφορά τη μισθοδοσία των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Τα χρήματα προέρχονται από το κράτος. Ο Δήμος Καβάλας έχει πληρώσει με δικά του χρήματα τους μισθούς Ιουνίου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου του 2015.

Ποσό 18.000 ευρώ που έστειλε το κράτος στο Δήμο Καβάλας, αυτός το κράτησε έναντι των χρημάτων που είχε πληρώσει στις καθαρίστριες τον περασμένο Ιούνιο.

Οι καθαρίστριες ικανοποιήθηκαν φυσικά με την εξέλιξη χθες, και την πληρωμή δύο ακόμη μηνών, ανησυχούν ωστόσο για το τι θα γίνει από δω και πέρα, καθώς πάλι θα μπούνε σε διαδικασία αναμονής των χρημάτων από το κράτος, ή άσκησης πίεσης στον Δήμο Καβάλας, για να πληρώσει με δικά του χρήματα.

Απλήρωτοι για δύο μήνες είναι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, καθώς και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Πρόκειται για μισθούς Νοέμβρη – Δεκέμβρη, που οφείλονται στους 77 εργαζόμενους των παιδικών σταθμών. Τα χρήματα αφορούν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Αντίθετα στους 18 εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι» οφείλονται οι μισθοί επίσης Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, χρήματα του κράτους, που όμως ήρθαν στο Δήμο Καβάλας κι έτσι θα πληρωθούν στις 27 Ιανουαρίου.

Λόγω της επικείμενης αλλαγής του καιρού και της κακοκαιρίας που αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας, προετοιμάζονται, μεταφέροντας αλάτι σε σχολεία που συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα πριν απ΄ όλα τα άλλα, όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας η κα Μ. Φραντζεσκάκη τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Καβάλας έχουν όλα πετρέλαιο θέρμανσης κι έτσι προβλήματα στη θέρμανση των σχολείων δεν θα υπάρξουν.

Διαβάστε επίσης