• 18 Μαΐου 2024,

Κίτρινη γραμμή κι άλλες παρεμβάσεις

 Κίτρινη γραμμή κι άλλες παρεμβάσεις

Συνεχίζεται και εντείνεται η κινητικότητα στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, σαν να προετοιμάζεται αυτό για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται. Αυτό που φυσικά ξεχωρίζει είναι το έργο των πλωτών εξεδρών, το οποίο θα τελειώσει πριν το Πάσχα, εντός των επόμενων εβδομάδων.

Οι πλωτές εξέδρες αναπτύσσονται και στην βορειοανατολική πλευρά του λιμανιού, το δε περασμένο Σάββατο εξυπηρέτησαν και πάλι σαν δοκιμή ιστιοπλοϊκά σκάφη, που ήταν στο λιμάνι της Καβάλας.

Από χθες ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας εκτελεί μικρές παρεμβάσεις στο κρηπίδωμα, μπροστά από την αίθουσα επιβατών. Εκεί πέρα από τις παρεμβάσεις στις ράμπες που υπάρχουν κι απ΄ ότι φαίνεται μεγαλώνουν, γίνεται κι έργο συντήρησης. Το βασικό παράλληλο με το έργο των πλωτών εξεδρών, έργο του ΟΛΚ αφορά μια κίτρινη γραμμή που αποκτά εσωτερικά το λιμάνι. Η κίτρινη γραμμή δείχνει το όριο του κρηπιδώματος, γίνεται περιμετρικά σαν μια προειδοποίηση για το σημείο που τελειώνει το κρηπίδωμα κι αρχίζει η θάλασσα. Βοηθά δηλαδή τους περαστικούς, εξυπηρετεί την καλύτερη λειτουργία του λιμανιού.

Όσο για τα κρουαζιερόπλοια ο κατάλογος των αφίξεων δεν έχει αλλάξει. Αναμένουμε πάντα εξελίξεις, αλλά επί του παρόντος τα κρουαζιερόπλοια του 2016, είναι 18. Ένα εξ αυτών έχει έρθει, το δεύτερο αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Θυμίζουμε ότι υπήρξανε ενδιαφερόμενοι, έγιναν επαφές με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για επιπλέον των 18 αφίξεων, αλλά οι εταιρίες δεν επανήλθαν με νεότερα.

 

Διαβάστε επίσης