ΚΑΒΑΘΑΣ: Μετά τα εξώδικα κάντε αγωγές

 ΚΑΒΑΘΑΣ: Μετά τα εξώδικα κάντε αγωγές

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, πριν την έναρξη της έκθεσης του Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο συνάντηση διοικήσεων – ομοσπονδιών επαγγελματιών και βιοτεχνών. Ήταν διοικήσεις από όλη τη Μακεδονία και Θράκη, πρώτη φορά κι από την Ομοσπονδία των Σερρών.

Η συζήτηση αυτή έγινε παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καβαθά. Ήταν μία συνάντηση – συζήτηση που διήρκεσε δύο περίπου ώρες. Στο τέλος της σε υψηλούς τόνους, οι πρόεδρος των Ομοσπονδιών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και των Σερρών, διαμαρτυρήθηκαν στον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ ότι δεν συμπαρίσταται στους επαγγελματίες που πήραν τα γνωστά ειδοποιητήρια από τον ΟΑΕΕ με τα οποία κινδυνεύουν να κατασχεθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

«Θα χάσω το σπίτι μου» είπε χαρακτηριστικά στο Γ. Καβαθά εκπρόσωπος Ομοσπονδίας της Θράκης. Ο Γ. Καβαθάς εξήγησε ότι μετά από μελέτη του θέματος προέκυψε ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να στείλει εξώδικα στον ΟΑΕΕ, ούτε να κάνει αγωγή. Ο Γ. Καβαθάς υποσχέθηκε βοήθεια σε παρόμοιες δράσεις, των ομοσπονδιών, των πρωτοβάθμιων σωματείων, ακόμα και μεμονωμένων επαγγελματιών.

Ουσιαστικά ο κ. Καβαθάς προέτρεψε αυτούς που είχε απέναντί του, να μη μείνουν στην εξώδικη διαμαρτυρία προς τον ΟΑΕΕ αλλά να προχωρήσουν και στην κατάθεση αγωγών.

Εμείς είπε θα υποστηρίξουμε τις αγωγές. Απέρριψε το ενδεχόμενο αποστολής στον ΟΑΕΕ επιστολών διαμαρτυρίας, αφού όπως είπε αυτές οι επιστολές νομικά θεωρούνται αβάσιμες. Αντίθετα τα εξώδικα – είπε ο Γ. Καβαθάς – δημιουργούν προηγούμενο. Έτσι επιβάλλεται μετά τα εξώδικα ν΄ αποσταλεί στο ΤΕΒΕ και αγωγή.

Οι ομοσπονδίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ειδικότερα η Ομοσπονδία της Καβάλας και των Σερρών, εμφανίστηκαν με συγκεκριμένες προτάσεις, για τις κινητοποιήσεις που πρέπει να γίνουν των μικρομεσαίων. Επέμεναν δηλαδή σε πολυήμερες καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών μόνο στην Αθήνα.

Ο κ. Καβαθάς είπε και σ΄ αυτό συμφώνησαν οι συνομιλητές του, ότι οι επαγγελματίες πρέπει ν΄ αλλάξουν τρόπο δράσης, καθώς όπως προκύπτει το κλείσιμο της αγοράς, για μία ή δύο ημέρες το πολύ, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, δεν δημιουργεί πίεση στην κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθεί.

 

Διαβάστε επίσης