Καζάνι που βράζει και πάλι η ελληνική κοινωνία …

 Καζάνι που βράζει και πάλι η ελληνική κοινωνία …

Εδώ καταφέραμε και διαλύσαμε μια ολόκληρη χώρα δεν θα καταφέρει ο Τσίπρας να διαλύσει τις συνιστώσες ;

Ο Τσίπρας άρχισε να σκέφτεται ώς εν δυνάμει πρωθυπουργός και ο Σύριζα να λειτουργεί ώς κόμμα εξουσίας.

Για αυτό και ο Γλέζος φωνάζει.

Την βλέπει ο Μανώλης αυτήν την μετάλλαξη και για αυτό κάνει τις μανούρες που κάνει.

Πάντως σύμφωνα με τους όρους του παιχινιδιού και σύμφωνα με αυτά που μας έχει διδάξει η ιστορία απο παρόμοιες περιπτώσεις μάλλον ο Τσίπρας σε πρώτη φάση θα κάνει αυτό που θέλει αλλά δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει και πόσο ισχυροί θα είναι οι κραδασμοί απο την διάλυση στων συνιστισών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι έντολή Σαμαρά η κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τέλη του Σεπτέμβρη.

Αυτό σημαίνει οτι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει όσοι μπορούν και έχουν τα προσόντα να μεταταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ και οι υπόλοιποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πάντως ο Σαμαράς έχει πάρει χαμπάρι οτι όσο αυτά τα θέματα της κινητικότητας παραμένουν ανοιχτά η ελληνική κοινωνία κάθεται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζήσουμε και πάλι της εποχή της κατσαρόλας και των αγανακτισμένων ελλήνων που είχανε μετατρέψει τυο κέντρο της Αθήνας σε ένα απέραντο ροντέο και είμασταν σε καθημερινή βάση πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο.

Ξέρετε οι αντοχές και οι ανοχές των ελλήνων έχουν εξανεμιστεί και πλέον οι ισσοροπίες είναι πολύ εύθραστες.

Οι έλληνες θέλουν σίγουρα μια λύση για την χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλα θέλουν να ζούν και αξιοπρεπώς.

Εδώ και αρκετούς μήνες η αξιοπρέπεια έχει τελειώσει και μας έχει μείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση που όμως δεν έχει καμμία απολύτως αξία αν δεν υπάρχει αξιοπρέπεια διαβίωσης.

Μπορεί ο Σαμαράς να μας λέει οτι τα νούμερα πάνε καλά και οτι πλησιάζει η πρώτη μέρα της άνοιξης αλλά οι έλληνες στην καθημερινότητα τους άλλα ζούνε και άλλα βλέπουν.

Και το χειρότερο είναι οτι ήδη έχουν αρχίσει τα σενάρια για τα ακόμα δυσκολότερα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε απο τον Σεπτέμβρη και μετά που θα κλείσει το κεφάλαιο του καλοκαιριού.

Τα καλοκαίρια έχουμε μια τάση να τα βλέπουμε όλα πιο εύκολα και πιο στρογγυλά.

Λίγο η θάλασσα , λίγο κανα τσιπουράκι που θα πιούμε παραπάνω και θα ξεφύγουμε νάτα τα στρόγγυλα.

Και αν η Ελλάδα μπορεί να περιμένει οι έλληνες δεν μπορούν με τίποτα.

Τελείωσε και η ανοχή και αντοχή και υπομονή.

Αν δεν έρθει η ανάπτυξη ,έστω και οριακή, για την ελληνική οικονομία μέσα στο 2014 και αυτό να βγεί στην καθημερινότητα του έλληνα δεν μας βλέπω καλά.

 

Πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης …

Δεν ξέρω αν είναι έτσι ή τα παρουσιάζουν έτσι αλλα η κατάσταση της υγείας της κυρίας Σταμάτη σύμφωνα με τον δικηγόρο της τον Αλέξη Κούγια έχει παρουσιάσει μετά την διπλή μαστεκτομή επιπλοκές που δεν τις περιμένανε οι γιατροί και για τον λόγο αυτό χρειάστηκε να της κάνουν και μετάγγιση αίματος.

Μπορεί να είναι έτσι αλλα μπορεί και να μην είναι και να παρουσιάζονται έτσι ώστε η κ..Σταμάτη να καθυστερήσει να επιστρέψει στην φυλακή και αν είναι δυνατόν να μην επιστρέψει καθόλου αφού λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της μπορεί να συνεχίσει να εκτίει την ποινή της στο σπίτι της.

Αφού δοκιμάσανε τα πάντα οι δικηγόροι της προκειμένου να την βγάλουν απο την φυλακή και δεν τα καταφέρανε ήρθε η ώρα του Κούγια.

Γιατί πάντα πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης.

Μακάρι η γυναίκα να είναι μια χαρά και όλες αυτές οι επιπλοκές να είναι στην σφαίρα της φαντασίας του Κούγια που πρέπει όμως με κάποιο τρόπο να την αποφυλακίσει.

Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισες αυτά και για σήμερα.

Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο.

Και αυτήν την εβδομάδα ο καιρός θα είναι καλός με πολύ καλές θερμοκρασίες μέχρι 32 βαθμούς το πολύ εδώ για την περιοχή μας.

Καλημέρα …

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ 1

 

 

 

Διαβάστε επίσης