• 14 Μαΐου 2024,

Καθησυχαστικός ο Διονύσης Μπεχράκης

 Καθησυχαστικός ο Διονύσης Μπεχράκης

 Στην Αθήνα βρίσκονταν από το απόγευμα της Δευτέρας η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων της ΒΦΛ, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους της εταιρίας, κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες όλων των κομμάτων. Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ αυτονόητα ανησυχούν για τις εξελίξεις στην υπόθεση Λαυρεντιάδη, έστω κι αν κατά την παρούσα χρονική στιγμή το εργοστάσιο κινείται ικανοποιητικά στον τομέα των πωλήσεων και των εξαγωγών. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας στο κέντρο των Αθηνών. Τη Δευτέρα επίσης, εγκρίθηκε από τη συνέλευση των εργαζόμενων η συμφωνία του σωματείου με την εταιρία σχετικά με τη νέα σύμβαση εργασίας.

Από την Αθήνα όπου βρισκόταν και το πρωί της Τρίτης ο συνδικαλιστής της ΒΦΛ Ιορδάνης Παπαντίδης, μας ενημέρωσε ότι η διοίκηση του σωματείου συναντήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας με τον εκπρόσωπο της επιχείρησης Διονύση Μπεχράκη και σύμφωνα με τα λεγόμενά του δε θα υπάρξει εμπλοκή της εταιρείας με τις όποιες εξελίξεις της υποθέσεως Λαυρεντιάδη. Σε οικονομικό επίπεδο, ο κ. Μπεχράκης διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία δε χρωστά σε προμηθευτές ούτε ένα ευρώ. Επίσης, ο κ. Μπεχράκης δεσμεύθηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανέβει στην Καβάλα προκειμένου να τακτοποιηθεί και η εκκρεμότητα με τη νέα σύμβαση εργασίας.

Καθησυχαστικός επομένως εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας με δεδομένη και την ανησυχία του συνόλου των εργαζομένων, ύστερα και από τις δηλώσεις του κ. Λευρεντιάδη περί προβλημάτων στο προσωπικό των εταιρειών του ομίλου του. Παρά πάντως τα λεγόμενα του κ. Μπεχράκη, η διοίκηση του σωματείου θα συνέχιζε και την Τρίτη τον κύκλο των επαφών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν συνάντηση με την κ. Λαυρεντιάδου, επίσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας κι επαφές με τα κομματικά επιτελεία.

Διαβάστε επίσης