Και τώρα …. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !!!

 Και τώρα …. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !!!

Το επόμενο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι το ασφαλιστικό που φαίνεται να προβληματίζει αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα Κυριακάτικων εφημερίδων οι δανειστές απορρίπτουν την περίπτωση να αυξηθούν και άλλο οι εργοδοτικές εισφορές κατανοώντας την μεγάλη επιβύρανση που έχουν όλες οι επιχειρήσεις απο την υψηλά φορολογία και τα έκτακτα χαράτσια της κρίσης που τίνουν να γίνουν μόνιμα.

Η κρίση και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ διέλυσαν τον ιδιωτικό τομέα που αποτελεί και τον μονάδικο πνεύμονα για την ελληνική οικονομία και θέλουν τώρα με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα.

Αντί να ψάξουν να βρούνε τα λεφτά και να πληρώσουν την επιδότηση εργασίας που χρωστάνε απο το 2010 σκέφτονται μέτρα που θα φορτώσουν στις πλάτες των εργοδοτών νέα οικονομικά βάρη.

Αυτοί ρε δεν πάνε καλά.

Είπαμε οχι άλλη μείωση στις συντάξεις αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα αποδεκατίσουμε τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν μπορεί όλα τα απόνερα που αφήνει κάθε ΜΝΗΜΟΝΙΟ να τα τρώει ο ιδιωτικός τομέας.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλήμα και δεν το έχει καταλάβει ούτε ο Κατρούγκαλος , ούτε οι προκάτοχοι του.

Αντί να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα για να μπορέσει να αντέξει η ελληνική οικονομία αυτοί βαράνε με μανία και βαράνε όλοι μαζί.

Η τελευταία πρόβλεψη μετά την πρόβλεψη για την άρση των capital control αναφέρει οτι και το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα είναι βυθισμένο στην ύφεση.

Αν όλα πάνε καλά μπορεί προς τα τέλη του 2016 και σίγουρα μετά το καλοκαίρι να αρχίσει κάτι να φαίνεται στο βάθος οτι αλλάζει.

Η κυβέρνηση αν μπορέσει και ξεπεράσει χωρίς άλλες απώλειες τα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται κια φτάσει στην συζήτηση για την μείωση του χρέους έχει πολλές ελπίδες να το γυρίσει το κλίμα.

Τουλάχιστον θα έχει μια ευκαιρία και θα είναι η τελευταία του Τσίπρα αφού μετά και την ψήφιση των προαπαιτούμενων part ii που θα κάνουν στάχτη και μπούρπερη οτι έμεινει απο την ψήφιση των προαπαιτούμενων part i θα πρέπει να κερδίσει μια σοβαρή μείωση του χρέους που θα δώσει στην ελληνική οικονομία την ψυχολογική σε πρώτη φάση ώθηση που χρειάζεται.

Οσο το χρέος μας θα είναι μην βιώσιμο οι επενδυτές θα μας αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Αυτή είναι η αλήθεια και είναι και μαύρη.

Στο σφυρί βγάζει η ALPHA BANK το ξενοδοχείο HILTON ένα ξενοδοχείο έμβλημα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για την απόκτηση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου έχουν ενδιαφερθεί πολλά ξένα funds και η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλάμε για φοβερό deal.

Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε πως πάνε τα πτάγματα στην Ελλάδα όταν οι τράπεζες έχουν αρχίσει και ξεπουλάνε την περιουσία τους.

Οι τράπεζες που μέσα σε ένα βράδυ και μέσω της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης περάσανε σε ξένους.

Απλά εύκολα και φτηνά.

Συμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ τα επόμενα 24άωρα δεν θα έχουμε φαινόμενα αλλα θα πέσει η θερμοκρασία αφού θα ενισχυθούν οι βοριάδες.

Πάντως μέχρι σήμερα ο χειμώνας είναι ελεγχόμενος και πρβλέψιμος.

Τίποτα το ιδιαίτερο τίποτα το συγκλονιστικό γιατί ακόμα φτάνουν στα αυτιά μας οι φωνές που λένε οτι ο φετεινός χειμώνας θα έχει πολλά χιόνια.

Πάντως μέχρι και σήμερα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο αφού ο χειμώνας εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Τελικά θα προλάβει η Νέα Δημοκρατία να κάνει τις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού πριν τα Χριστούγεννα ή θα πάμε για αρχές του 2016 ;

Όλοι θέλουν αλλα κανείς δεν παίρνει την απόφαση.

Ολοι θέλουν άμεσα κάλπες αλλά όταν φτάνει η ώρα για να ορίσουν ημερομηνία σφυρίζουν αδιάφορα..

Ο Πλιακωτάκης θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί όσο αυτό δεν γίνεται είναι σε βάρος του κόμματος.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και ΄για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε και άλλη υπομονή.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης