Καλά Χριστούγεννα

 Καλά Χριστούγεννα

Αφού πήραμε το 1δις και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε και τα επόμενα βρήκαμε τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθούμε με το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο ψηφίστηκε προχθές απο το ελληνικό κοινοβούλιο.

Πέρα απο την ουσία του συμφώνου το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προκάλεσε πολλές αναταράξεις και διαμάχες στην Βουλή των ελλήνων αφού πολλά ακούστηκαν και περισσότερα γράφτηκαν στο διαδίκτυο.

Μακάρι παρόμοιο ενδιαφέρον να έδειχνε η κυβέρνηση και για την επιδόητηση εργασίας που έχει να λαμβάνουν οι επιχειρήσεις απο το 2010 και η επιδότηση του 10 πάει όπως όλα δείχνουν για διαγραφή.

Αυτό είναι το πιο παράδοξο.

Το κράτος όταν χρωστάμε μας συλλαμβάνει και μας σέρνει στα δικαστήριο και όταν χρωστάει το ίδιο σε επιχειρήσεις  απλά διαγράφει τα χρέη και αδιαφορεί για τις δίκαιες φωνές των επιχειρήσεων που διαπιστώνουν το μέγεθος της αδικίας.

Οσες κυβερνήσεις και να περάσουν απο τον τόπο αυτό , όσα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και να ψηφίσουμε αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Τζάμπα και βερεσέ θα τραβιόμαστε και θα τραβιόμαστε και χωρίς αποτέλεσμα.

Αναρωτιέμαι η τρόϊκα ή το κουαρτέτο γιατί δεν δείχουν την ίδια ευαισθησία και για αυτά που έχουν να λαμβάνουν οι επιχειρήσεις απο το ελληνικό κράτος ;

Το κράτος που τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει ένα σκληρό εισπρακτικό πρόσωπο έχει και υποχρεώσεις για τις οποίες κανείς δεν μιλά.

Οχι μόνο δεν μιλάμε αλλά απεναντίας διακρίνουμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις και μια συνενοχή σιωπής.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης σε όλα αυτά τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι σε ιδώτες και επιχειρήσεις γίνονται υπο την ανοχή των δανειστών που σφυρίζουν αδιάφορα.

Πάρα πολύ ωραία.

Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα προτείνω να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την μαγεία των ημερών και να πιούμε και κανα ποτηράκι κρασί παραπάνω γιατί επιβάλλεται.

Η σημερινή μέρα θέλει να στήνονται φουφούδες σε πάρα πολλά σημεία της πόλης τσιτσί στο κάρβουνο και άφθονο κρασί.

Τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα γιορτάζουμε στην διάρκεια της ημέρας και όταν βραδιάζει πάμε για ύπνο.

Αυτές τις μέρες που όλοι λειτουργούμε στα όρια της υπερβολής όσο αφορά την κατανάλωση  λίγο κάλμα με τα κουραμπιεδάκια και τα γλυκά.

Κρασί ρουφήξτε όσο θέλετε απλά να μην οδηγήσετε μετά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι έτοιμη να δώσει δίπλα στο Κυριάκο Μητσοτάκη την μητέρα όλων των μαχών προκειμένου ο αδερφός της να γίνει ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Πλέον είμαστε σε μια φάση που οι μάσκες πέφτουν αφού η δεύτερη εκλογή αποτελεί και την ώρα της αλήθειας για όλους όσους είναι μέσα στην Νέα Δημοκρατία.

Υπάρχει και η περίπτωση διαβάζουμε στο διαδίκτυο πριν απο την κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή τον Φλεβάρη του 2016 να έχει προχωρήσει ο Τσίπρας σε ανασχηματισμός προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να προλάβει τυχόν διαρροές που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην εύθραυστη ΄έτσι και αλλιώς κοινουβουλευτική πλειοψηφία της συγκυβέρνησης.

Εδώ είμαστε και εύχομαι να είμαστε γεροί να τα δούμε όλα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης