Καλοί αλλά όχι αρκετοί οι επικουρικοί γιατροί

 Καλοί αλλά όχι αρκετοί οι επικουρικοί γιατροί

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο νοσοκομείο Καβάλας – στο αμφιθέατρο – γιατροί του μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού. Ήταν μία συνέλευση για να ενημερωθούν προκειμένου κι αυτοί να διεκδικήσουν επιστροφή των χρημάτων που κόπηκαν τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Οι γιατροί θέλουν να πετύχουν ότι πέτυχαν οι δικαστικοί, ότι διεκδικούν οι υπόλοιποι ένστολοι. Η προσέλευση στη γενική συνέλευση δεν ήταν μεγάλη. Παρόλα αυτά συζητήθηκαν άλλες εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, καθώς οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας έχουνε προσφύγει ήδη στη δικαιοσύνη για προηγούμενες περικοπές.
Σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στο ΠΕΔΥ Καβάλας μίλησε στην εφημερίδα μας ο Ξενοφών Κροκίδης που είπε τα εξής: «Πρέπει να διορισθούν, τουλάχιστον 20 άτομα, δέκα ειδικοτήτων, 2 σε κάθε ειδικότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν στο καθημερινό έργο τους αλλά και στο έργο το οποίο καλούνται οι συνάδελφοι να εκπληρώσουν, όπως είναι συμμετοχή στις επιτροπές, όχι μόνο μες στην Καβάλα αλλά και έξω απ΄ αυτήν».

Ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου Χάρης Τριανταφυλλίδης ρωτήθηκε από την εφημερίδα μας, για τους επικουρικούς γιατρούς, που έρχονται στο νοσοκομείο, αλλά όπως φαίνεται η λύση αυτή δεν είναι και η καλύτερη, είπε τα εξής: «Μέσα στις προηγούμενες ξεκίνησαν οι επικουρικοί γιατροί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Βέβαια ο παθολόγος δεν εμφανίστηκε. Η θέση έμεινε για δεύτερη φορά άγονη. Άρα λοιπόν ήρθαν οκτώ επικουρικοί γιατροί, οι οποίοι ξεκινούν αυτές τις μέρες. Κάποιοι απ΄ αυτούς ξεκινήσανε από την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα ξεκινάει ο ουρολόγος. Είναι κάτι το οποίο βοηθάει το νοσοκομείο με συγκεκριμένες κλινικές που είχανε το πρόβλημα. Βέβαια μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι απολύτως κι ότι το πράγμα δε σταματάει εδώ, σαφώς και χρειαζόμαστε γιατρούς και επιδιώκουμε το καλύτερο».

==

Διαβάστε επίσης