Κατά ομάδες πωλούνται λιμάνια – αεροδρόμια

 Κατά ομάδες πωλούνται λιμάνια – αεροδρόμια

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο το τοπίο για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση μικρών και περιφερειακών λιμανιών και αεροδρομίων.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα λιμάνια θα ιδιωτικοποιηθούν, ανά ομάδες. Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ίδιο θα είναι το σχέδιο που θ΄ ακολουθήσει η κυβέρνηση και για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Θα προηγηθεί δηλαδή διαδικασία ομαδοποίησης. Όπως γράφει η εφημερίδα προτεραιότητα έχουν τα λιμάνια. Σύντομα πάντως θ΄ ακολουθήσουν και τα αεροδρόμια.

Για την περίπτωση του νέου λιμανιού της Καβάλας, για πολλούς και διάφορους λόγους που κυρίως σχετίζονται με την οικονομική κρίση, ουδείς περιμένει να υπάρξει ενδιαφερόμενος, ακόμη κι αν το λιμάνι επιδιωχθεί να ιδιωτικοποιηθεί «πακέτο» με αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Αντίθετα διαφορετικά είναι τα δεδομένα για το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο παρουσιάζει αυξημένη κίνηση, ειδικά το καλοκαίρι.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα του δημοσιεύματος του «Έθνους της Κυριακής», αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Θα τρέξει το σχέδιο για την αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, καθώς και των λιμένων. Το προσχέδιο για τα αεροδρόμια αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του Αυγούστου από το ΤΑΙΠΕΔ και όπως και στα λιμάνια αναμένεται να προβλέπει την ομαδοποίησή τους ώστε να γίνουν περισσότερο ελκυστικά για τους επενδυτές. Παράλληλα, στο σκεπτικό της νέας κυβέρνησης για τα λιμάνια κυριαρχεί και η λογική να μην αντικατασταθεί το κρατικό με το ιδιωτικό μονοπώλιο.

 

Διαβάστε επίσης