• 19 Μαΐου 2024,

Κατά πλειοψηφία η απόφαση για την μίσθωση του ΝΟΚ

 Κατά πλειοψηφία η απόφαση για την μίσθωση του ΝΟΚ

Για δύο λόγους (δύο θέματα) είχε ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας την περασμένη Πέμπτη. Ο πρώτος αφορά την πρόσληψη 11 γυμναστών για να υλοποιήσουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού στο κολυμβητήριο και το «Ανθή Καραγιάννη». Εγκρίθηκε η πληρωμή τους (οι γυμναστές ήδη απασχολούνται), με τον όρο η πρόσληψη τους να γίνει μέσω διαγωνισμού. Αυτόν τον όρο έθεσε στον Δήμο Καβάλας ο Επίτροπος. Το άλλο θέμα με ενδιαφέρον αφορά την ενοικίαση του ΝΟΚ για το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν η δεύτερη μέσα στην ίδια εβδομάδα. Η απαρτία εξασφαλίστηκε άνετα, την αντιπολίτευση εκπροσώπησαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης και ο Μανώλης Κελαϊδάκης. Τα έκτακτα θέματα ήταν 6. Τα κυριότερα: Η έναρξη της διαδικασίας για την ανανέωση της μίσθωσης του δημοτικού ακινήτου που φιλοξενεί το Ειδικό Γυμνάσιο στη Νέα Καρβάλη. Η ανεύρεση χώρου για να νοικιαστεί από τον Δήμο ως αποθήκη για τα τρόφιμα του προγράμματος Επισιτιστική Βοήθεια. Το προαναφερθέν θέμα για το είδος της σχέσης εργασίας ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και τους 11 γυμναστές που υλοποιούν προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Η Οικονομική Επιτροπή δέχθηκε την εισήγηση της υπηρεσίας- μετά από συνεννόηση με τον Επίτροπο- κι έτσι θα γίνει διαγωνισμός για την πρόσληψη 11 γυμναστών που θα εργαστούν από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβρη. Στον διαγωνισμό μπορούν να προσέλθουν εταιρίες, κοινωνικοί συνεταιρισμοί κτλ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 9. Οι αποφάσεις δεν ήταν ομόφωνες. Ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης δήλωσε την παρουσία του στην 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας. Μεταξύ άλλων δημιουργείται νέος κωδικός για την διανομή καυσόξυλων μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου. Την παρουσία του δήλωσε ο Χ. Μιχαλάκης και στο θέμα της έγκρισης προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης. Ομόφωνα εγκρίθηκε η τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Δ’ τριμήνου του 2015. «Έχουμε καλές επιδόσεις στα έσοδα» είπε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης. Σύμφωνα με τα στοιχεία 28% είναι το ποσοστό των εσόδων από προηγούμενα έτη. «Πιέστε τους υπαλλήλους να έχουμε έσοδα» παρατήρησε ο κ. Μιχαλάκης και ο κ. Καλανταρίδης απάντησε: «Είμαστε σε καλό δρόμο».

Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να στείλει στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας το αποτέλεσμα διαγωνισμού σχετικά με έργο στον ΧΥΤΑ. Ανάδοχος αναδείχθηκε εταιρία με έκπτωση 1%, ποσοστό πολύ μικρό. «Η προσφορά είναι ασύμφορη» είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φίλιππος Φιλιππίδης. Παρόλα αυτά ο Δήμος Καβάλας θα λάβει οριστική απόφαση αφού ακούσει την άποψη του Συμβουλίου. Αρκετή συζήτηση έγινε στο θέμα ενοικίασης του χώρου του ΝΟΚ για το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο. Στον διαγωνισμό κατατέθηκε μόνο η πρόταση του ΝΟΚ. Στην οικονομική του πρόταση ο ΝΟΚ ζητά ενοίκιο 3,4 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο. Η επιτροπή δημοτικών υπαλλήλων έκανε έρευνα αγοράς κι εκτίμησε ενοίκιο 1.800 ευρώ το μήνα (μαζί με τους βοηθητικούς του κτιρίου χώρους). Η διοίκηση του Δήμου πρότεινε να ενοικίαση μόνο του καταστήματος, όχι και των βοηθητικών χώρων. Το ενοίκιο έτσι φθάνει στα 1.488 ευρώ το μήνα περίπου.

Ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης είπε: « Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε έως 1.000 ευρώ το μήνα, για να ενισχύσουμε με την ευκαιρία και τον ΝΟΚ. Πληρώνουμε 500 ευρώ στη Μ. Λέσχη (όσο εκεί γίνεται έργο) και 2.000 ευρώ το μήνα για το Όσκαρ. Είναι πολλά τα 1.400 ευρώ στον ΝΟΚ». Η Αναστασία Ιωσηφίδου πρότεινε: «Να μπει στο συμφωνητικό όρος ότι θα μπορούμε να αποχωρίσουμε από το κτίριο αν βρούμε άλλο κατάλληλο χώρο». Ο Θόδωρος Τζατζάρης επανέλαβε δύο και τρεις φορές: «Να κάνετε παζάρι με τον ΝΟΚ». Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης είπε: «Η προσφορά είναι καλή». Τέλος ο Μανώλης Κελαϊδάκης συμφώνησε με την εισήγηση αφού αναγνώρισε ότι υπάρχει ανάγκη να αδειάσει η Δ. Καπναποθήκη, κάπου κατάλληλα να λειτουργήσει το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης