• 3 Μαΐου 2024,

Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή – Βουλευτής του ΚΚΕ ζητά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και όχι από Καβάλα!

 Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή – Βουλευτής του ΚΚΕ ζητά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και όχι από Καβάλα!

Ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό με την οποία ζητά τα δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να μεταφερθούν (2 από τα 3) και να εκτελούνται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Το ΚΚΕ Καβάλας που ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι η ερώτηση ανακλήθηκε. Όντως, χθες το απόγευμα το πλήρες κείμενο της ερώτησης αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα του 902.gr. Εκεί εμφανίστηκε ως είδηση χθες το πρωί.

Επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ κατά της Καβάλας!

Αιφνιδιάζει δυσάρεστα την πόλη της Καβάλας επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες βουλευτής του ΚΚΕ, ειδικότερα ο Σταύρος Τάσσος. Ο κ. Τάσσος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό οικονομίας υποδομών ναυτιλίας και τουρισμού, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη.

Με την ερώτησή του ζητά τα τρία δρομολόγια που εξυπηρετούν τα νησιά του βορείου Αιγαίου από το λιμάνι της Καβάλας να μετακινηθούν τα δύο τουλάχιστον στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η ερώτηση του κ. Τάσσου αναφέρει τα ακόλουθα:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με Θεσσαλονίκη

Τρία δρομολόγια συνδέουν μεταξύ τους τα νησιά της Περιφέρειας Β, Αιγαίου, τρεις φορές την εβδομάδα, με Καβάλα και καμιά με Θεσσαλονίκη, όπως γινόταν παλιότερα.

Τα δρομολόγια αυτά μπορεί να βολεύουν τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, αλλά δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στους επιβάτες, δεδομένου ότι πολλές εκατοντάδες παιδιά από το Β. Αιγαίο σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία τόσο τα ίδια όταν θέλουν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, όσο και οι δικοί τους όταν τα επισκέπτονται στη Θεσσαλονίκη. Είναι όλοι υποχρεωμένοι να υφίστανται την ταλαιπωρία της επιπλέον μεταφοράς από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη.

Για τον ίδιο λόγο, σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και στους επισκέπτες των νησιών από Θεσσαλονίκη καθώς και στις αυξημένες εμπορικές συναλλαγές των νησιών με τη Β. Ελλάδα.

Τα δρομολόγια αυτά πραγματοποιούνται από το πλοίο “Μύκονος” της “Hellenic Seaways” και από το “Ρόδος” της “Blue Star”. Και οι δύο εταιρίες εισπράττουν, εκτός από τα πανάκριβα εισιτήρια των επιβατών, των αυτοκινήτων και των εμπορευμάτων, και σημαντική κρατική επιχορήγηση.

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά επιβάλλεται άμεσα τα δύο τουλάχιστον από τα τρία δρομολόγια να καταλήγουν στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για την ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος των κατοίκων του Β. Αιγαίου».

 

Διαβάστε επίσης