Καταγγελία στον εισαγγελέα για το δρόμο των Μαριών

 Καταγγελία στον εισαγγελέα για το δρόμο των Μαριών

Οι κάτοικοι των Μαριών της Θάσου, γονείς και μαθητές του ίδιου χωριού συνεχίζουν και παρακολουθούν στενά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, όπου ο επαρχιακός δρόμος από τη Σκάλα Μαριών προς το χωριό τους δεν είναι κατάλληλος, δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα υπεραστικά λεωφορεία, έτσι δεν μεταφέρονται το πρωί και δεν επιστρέφουν το μεσημέρι στο χωριό, οι μαθητές των Μαριών.

Μετά την επίσκεψη και την παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας ταυτόχρονα τη βοήθειά του, στον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, οι κάτοικοι του χωριού εκτιμούν, ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει και την εισαγγελία Καβάλας.

Ετοιμάζονται αν δεν βρεθεί άλλη λύση, να καταγγείλουν το περιστατικό στην εισαγγελία ενώ το ίδιο πρόβλημα σήμερα, θα τεθεί από περιφερειακούς συμβούλους στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει στην Κομοτηνή.

Εάν ο Δήμος Θάσου δεν αντιδράσει όπως πιέζουν, τότε η επόμενη κίνησή τους είναι να ξανάρθουν στην Καβάλα και να ενημερώσουν τον εισαγγελέα.

Αμέσως μετά την επίσκεψη τους στον κ. Μαρκόπουλο, ο Δήμος Θάσου έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα, έγιναν κι άλλες επαφές με εκπροσώπους του, αλλά το τοπίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Ο Θ. Μαρκόπουλος πίεσε το αστυνομικό τμήμα Λιμεναρίων, να συντάξει έκθεση για την καταλληλότητα ή ακαταλληλότητα του δρόμου. Ένα τέτοιο έγγραφο από πλευράς αστυνομίας θα βοηθήσει ώστε να παρέμβει στο πρόβλημα η περιφερειακή ενότητα. Παρόλα αυτά ο Δήμος Θάσου ήταν και παραμένει ο φορέας που πρέπει ν΄ ασχοληθεί πρώτα και καλύτερα με το πρόβλημα. Χρειάζονται αρκετά χρήματα, μελέτες και στη συνέχεια εκτέλεση εργασιών. Πως όμως θα γίνουν όλα αυτά, όταν κι ο Δήμος Θάσου αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα; Την προηγούμενη εβδομάδα – κι αυτό το δημοσίευση η Πρωϊνή στην έκδοση του Σαββάτου – το υπουργείο εσωτερικών από το οποίο ζήτησε βοήθεια ο Δήμος Θάσου, επιχορήγησε το Δήμο με ποσό μόνο 30.000 ευρώ. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ είχε επισκεφθεί τον αρμόδιο υπουργό, του είχε γνωστοποιήσει τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο νησί από την κακοκαιρία τον Αύγουστο. Ένα από τα προβλήματα αφορά το δρόμο από τη Σκάλα Μαριές προς τις Μαριές. Αντί το υπουργείο να ενισχύσει γενναία το Δήμο Θάσου, τον έδωσε 30.000 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα μικρό.

Διαβάστε επίσης