Καταδικάστηκε καθηγητής για ιδιαίτερα μαθήματα

 Καταδικάστηκε καθηγητής για ιδιαίτερα μαθήματα

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας εκδικάστηκε στο Μονομελές της Καβάλας υπόθεση με κατηγορούμενο καθηγητή του δημοσίου, μετά από καταγγελία γονέων ότι έκανε στο παιδί τους ιδιαίτερα μαθήματα. Αρχικά η καταγγελία έγινε στο ΣΔΟΕ από τους γονείς του μαθητή. Ρόλο κατά πάσα πιθανότητα έπαιξε και το γεγονός ότι ο μαθητής δεν τα κατάφερε (παρά τα ιδιαίτερα) στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2010. Τότε οι γονείς φέρονται να έκαναν καταγγελία για όλους τους καθηγητές που έκαναν ιδιαίτερα  μαθήματα στο παιδί τους. Όλοι του δημοσίου. Από εκείνη την αρχική καταγγελία στο ΣΔΟΕ, κατηγορούμενος βρέθηκε ένας μόνο καθηγητής στο Μονομελές Καβάλας. Το ΣΔΟΕ δεν φαίνεται να έχει ως τώρα επιβάλλει κάποιο πρόστιμο μιας κι η καταγγελία αφορούσε και την μη έκδοση αποδείξεων.

Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν οι δύο γονείς. Η μητέρα του μαθητή επιβεβαίωσε την αρχική της καταγγελία συμπληρώνοντας ότι μετά τις Πανελλήνιες τηλεφωνούσε στον καθηγητή μα δεν μπορούσε να τον βρει. Τα ίδια κατέθεσε και ο πατέρας. Μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν καθηγητές συνάδελφοι του κατηγορούμενου. Υποστήριξαν ότι ήταν αδύνατο ο συνάδελφος τους να κάνει ιδιαίτερα μιας και εκείνο το διάστημα βρίσκονταν τρεις φορές την εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη (πάντα τις απογευματινές ώρες) λόγω μεταπτυχιακών σπουδών. Στην απολογία του ο καθηγητής ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του μαθητή του πρότεινε ιδιαίτερα μαθήματα. Αυτός αρνήθηκε, αμέσως μετά διατυπώθηκε η σε βάρος του καταγγελία. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, ο πρόεδρος καταδίκασε τον καθηγητή σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή. Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Ασκήθηκε έφεση.

Ο καθηγητής μετά την προχθεσινή του καταδίκη έχει την ευκαιρία να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό. Διαφορετικά είναι αναμενόμενο να αντιμετωπίσει προβλήματα στην εργασία του αφού με την ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται καθηγητής του δημοσίου να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.

 

Διαβάστε επίσης