Κείμενο Καλλιοντζή με αφορμή το Σάββα Μιχαηλίδη

 Κείμενο Καλλιοντζή με αφορμή το Σάββα Μιχαηλίδη

Το διαδίκτυο και ειδικότερα την ιστοσελίδα του στο FACEBOOK, επέλεξε ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, προκειμένου να σχολιάσει θέματα της επικαιρότητας που αφορούν το δήμο Νέστου. Μας γυρίζουν αρκετά χρόνια πίσω. Την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το κείμενο του Θόδωρου Καλλιοντζή που αναρτήθηκε χθες, σχολιάζει την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, από το Δήμο Νέστου, όπως επίσης και την ολοκλήρωση δύο σχολείων, επίσης στον ίδιο Δήμο. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Σημαντική και άξια επαίνου η πολύχρονη προσπάθεια του Δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη για την γεωθερμία .Το ενδιαφέρον του ξεκίνησε από την εποχή που ήταν Νομ. Σύμβουλος στην Ν.Α. Καβάλας. Αυτές οι επιτυχίες συνιστούν υπέρβαση από τις δεδομένες υποχρεώσεις και αρμοδιότητες.

Για την ιστορία και μόνον όσον αφορά τις σχολικές μονάδες που θα εγκαινιαστούν. Το νέο μεγάλο Δ.Σ. πρόεκυψε ως αναγκαία παρέμβαση που θα έλυνε τα προβλήματα ολοκληρωμένης ,αξιοπρεπούς και σύγχρονης στέγασης της εκπαίδευσης στην πόλη της Χρυσούπολης. Αποφασίστηκε μετά από την συνεργασία της διοίκησης της Νομαρχίας Καβάλας ,του Δήμου Χρυσούπολης και των Διευθύνσεων Πρωτ. και Δευτερ. Εκπαίδευσης. Η βασική μελέτη εκπονήθηκε από τεχνικό υπάλληλο του Δ.Χ. Η επίβλεψη της μελέτης και η ολοκλήρωση του φάκελου έγινε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας. Ο φάκελος του έργου μετά από αγώνα δρόμου για την ετοιμότητα κατατέθηκε στην Περιφέρεια αυτοπροσώπως την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που όριζε η προκήρυξη ενδιαφέροντος. 30-3-2009 .Το έργο , προϋπολογισμού 4 εκ . ευρω περίπου εγκρίθηκε για λογαριασμό της Ν.Α. Καβάλας από τον τότε Γ.Γ. κ. Σταμάτη Δημήτρη. Άμεσα δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε .Ανάλογα έγινε το νηπιαγωγείο από την Νομαρχία και τον Δήμο Χρυσούπολης μέσω του Ο.Σ.Κ.

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας ήταν αρκετά μικρόψυχο και …δειλό. Η ιστορία έχει πάντα την μικρή έστω …σημασία της αλλά δίνει την ευκαιρία για συγκρίσεις και σωστές κρίσεις».

 

 

Διαβάστε επίσης