• 19 Μαΐου 2024,

Κινδυνεύουν να πληρώσουν οι πολίτες δυσλειτουργίες υπηρεσιών

 Κινδυνεύουν να πληρώσουν οι πολίτες δυσλειτουργίες υπηρεσιών

Μέχρι τώρα ακούγαμε, διαβάζαμε διάφορα παράπονα πολιτών για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Καβάλας. Πρόκειται για μία νευραλγική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, η οποια αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, μόνο που οι συνέπειες αυτού του συγκεκριμένου ζητήματος, όπως τόσο καιρό ενημερωνόμασταν αφορούν και τις συναλλαγές με τους πολίτες. Η ιστορία που μας διηγήθηκε συμπολίτης, συνέβη στο Νομό Ξάνθης, το περασμένο Σάββατο και οφείλεται στη δυσλειτουργία της Διεύθυνσης Υπηρεσιών την οποία ο συμπολίτης παρολίγο να πληρώσει. Είναι ήδη γνωστό από προηγούμενες καταγγελίες και διαμαρτυρίες, ότι ακόμη και σε περιπτώσεις έκδοσης νέων διπλωμάτων, ακόμη και σε ανανεώσεις επαγγελματικών διπλωμάτων, οι δικαιούχοι πρέπει να περιμένουν μήνες για να πάρουν το νέο δίπλωμα στα χέρια τους. Έτσι συνέβη με το συμπολίτη της ιστορίας. Αντί για το νέο επαγγελματικό δίπλωμα που το ανανέωσε στις 17 Ιουνίου, είχε στα χέρια του το παλιο κι ένα υπηρεσιακό σημείωμα ότι έχει τις προϋποθέσεις για ανανέωση του επαγγελματικού διπλώματος, όχι όμως το καινούριο δίπλωμα, που δεν πρόλαβε ακόμη να του χορηγήσει η διεύθυνση συγκοινωνιών Καβάλας.

Το Σάββατο οδηγώντας το αυτοκίνητο της επιχείρησής του κινούνταν στην Ξάνθη. Τον σταμάτησαν για έλεγχο, υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, που αποτελούσαν το λεγόμενο μικτό κλιμάκιο. Όταν του ζήτησαν να τους δείξει το δίπλωμα του, αυτός τους έδειξε ότι χαρτιά τον είχε προσωρινά προμηθεύσει η υπηρεσία της Καβάλας. Το παλιό και ληγμένο δίπλωμα και το υπηρεσιακό έγγραφο.

«Για μένα αυτό το χαρτί δεν υφίσταται» του είπε ο ελεγκτής, παρά το ότι είχε στα χέρια του, έγγραφο που είχε τη σφραγίδα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Ο συμπολίτης κινδύνευσε να οδηγηθεί στο αυτόφωρο, να του επιβληθεί πρόστιμο 2000 ευρώ, διότι κατά το κλιμάκιο που έκανε τον έλεγχο, οδηγούσε επαγγελματικό αυτοκίνητο, χωρίς κανένα δίπλωμα.

Μετά από πολλά παρακάλια, το κλιμάκιο τον άφησε να συνεχίσει το ταξίδι του, σημειώνοντάς του ότι πρέπει από δω και πέρα, να πιέσει την υπηρεσία και να πάρει το καινούριο επαγγελματικό του δίπλωμα.

Χθες το πρωί αφού είχανε μεσολαβήσει τα γεγονότα του Σαββάτου, ο συμπολίτης βρέθηκε στον 1ο όροφο του διοικητηρίου, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Έβαλε τις φωνές, προς πάσα κατεύθυνση ζητώντας το δίκιο του.

«Εγώ έχω πληρώσει και δε φταίω που δεν έχω το δίπλωμα», φώναζε προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και μπροστά στον προϊστάμενο της υπηρεσίας.

«Για μας το δίπλωμα και το υπηρεσιακό σημείωμα που χορηγήσαμε είναι νόμιμο», του είπαν οι υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Ο ίδιος βρέθηκε στη μέση, καθώς το χαρτί της υπηρεσίας είναι νόμιμο για τη Διεύθυνση συγκοινωνιών της Καβάλας, δεν έχει καμιά αξία γι΄ αυτήν της Ξάνθης.

Ο ίδιος ιδιώτης που κινδύνεψε να βρεθεί ακόμη και κατηγορούμενος στον έλεγχο που του έγινε το Σάββατο, φώναζε χθες στον 1ο όροφο του διοικητηρίου, ότι θα πρέπει η υπηρεσία να ενισχυθεί, αλλιώς όπως έλεγε χαρακτηριστικά να πάψει να λειτουργεί.

Στην ίδια κατάσταση, δηλαδή να έχουν για δίπλωμα ένα προσωρινό σημείωμα της υπηρεσίας, βρίσκονται αρκετοί άλλοι οδηγοί της πόλης. Παλιοί και καινούριοι, οδηγοί επαγγελματίες και μη. Όλοι αυτοί είναι επί του παρόντος τυχεροί, καθώς δεν τους έχει γίνει έλεγχος, κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί αν θα τους γίνει έλεγχος, εάν θα θεωρηθεί το σημείωμα που έχουνε λάβει από την υπηρεσία της Καβάλας ως έγκυρο, ή αν δεν θεωρηθεί έγκυρο, τότε είναι περίπου φυσιολογικό, να τους επιβληθεί πρόστιμο.

 

 

Διαβάστε επίσης