• 19 Μαΐου 2024,

Κινητοποιήσεις γιατρών – νοσηλευτών

 Κινητοποιήσεις γιατρών – νοσηλευτών

Ημέρα κινητοποιήσεων ήταν η χθεσινή για τους γιατρούς και τους λοιπούς εργαζόμενους σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας. Στο νοσοκομείο Καβάλας δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα η καθημερινή λειτουργία, καθώς η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, έτσι κι αλλιώς ήταν μικρή, λόγω του ότι γιατροί κι εργαζόμενοι είναι λίγοι, πολλές φορές υποχρεώνονται να εργάζονται, επειδή ο νόμος προβλέπει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά και διάφορα θέματα, δικαιολογημένα παράπονα των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων και των υπόλοιπων εργαζόμενων. Όσο περνά ο καιρός τα πράγματα φαίνεται να χειροτερεύουν. Ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου Καβάλας Χάρης Τριανταφυλλίδης, είπε με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση τα ακόλουθα:

 

«Έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από το τριτοβάθμιο όργανο. Επίσης 6ώρες στάσεις εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ στην οποία συμμετέχουνε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, μαζί με τους νοσηλευτές. Οι συνθήκες είναι πραγματικά τραγικές. Προσωπικό συνεχώς συνταξιοδοτείται χωρίς ν΄ αντικαθίσταται και η ιστορία αυτή συνεχίζεται, υποβιβάζεται κι άλλο η περίθαλψη. Έχουμε φτάσει πραγματικά όχι σε οριακές καταστάσεις, αλλά σε καταστάσεις που δεν είναι πλέον αναστρέψιμες».

ΕΡ: Πληρώνεστε;

ΑΠ: «Ακούστηκε ότι υπάρχει πιθανότητα να πληρωθούμε στις 29 του Απριλίου τις εφημερίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Βέβαια δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, συν το γεγονός ότι δεν γίνεται κανένας λόγος για τις περικοπές όλου του προηγούμενου χρόνου, στις εφημερίες, από Ιανουάριο μέχρι και Δεκέμβριο του 2012. Τώρα μιλάμε για τις εφημερίες που έχουνε εκτελεστεί Ιανουάριο και Φεβρουάριο κι αυτές βέβαια επίσης με περικοπές».

 

Διαβάστε επίσης