• 18 Απριλίου 2024,

Κινητοποιήσεις μαθητών σε πόλη και νομό

 Κινητοποιήσεις μαθητών σε πόλη και νομό

Καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια σε όλο το νομό Καβάλας, όχι ιδιαίτερα πολλές, άρχισαν χθες. Στα λύκεια της πόλης, κατάληψη έγινε στο 2ο και στο 6ο. Λέγεται ότι στο 1ο λύκειο δεν έγινε κατάληψη, αλλά αποχή. Αυτό θα κριθεί σήμερα.

Κατάληψη έγινε χθες στο 6ο γυμνάσιο. Η κατάληψη αυτή ξεχωρίζει καθώς οι μαθητές παρουσίασαν συγκεκριμένα αιτήματα, έχοντας την υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Κατάληψη έγινε στο επαγγελματικό λύκειο Χρυσούπολης, όπου ουσιαστικά συνεχίζεται η κατάληψη που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα, στο γυμνάσιο Χρυσούπολης και στο λύκειο Χρυσούπολης.

Αδιευκρίνιστη ήταν η κατάσταση που επικράτησε χθες το πρωί στο λύκειο της Νέας Περάμου. Όπου η κατάληψη αφορά λύκειο, βρίσκει αντίθετους τους μαθητές, της Γ΄ τάξης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, που εχουν για το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου.

Οι καταλήψεις γίνονται μετά από αποφάσεις που παίρνουν οι μαθητικές συνελεύσεις, όμως τα 15μελή συμβούλια είναι αυτά της προηγούμενης χρονιάς, καθώς οι μαθητές δεν πρόλαβαν ακόμη να κάνουν εκλογές.

Κατάληψη επιχειρήθηκε και στο 5ο λύκειο Καβάλας, αλλά αυτή τελικά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της διαβούλευσης που μεσολάβησε των μαθητών με το διευθυντή του σχολείου.

Παρά τις κινητοποιήσεις των μαθητών που ίσως σήμερα συνεχιστούν η συμμετοχή των μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση καθηγητών και δασκάλων το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη, ήταν περιορισμένη.

Όσο για τα αιτήματα του 6ου γυμνασίου Καβάλας, αυτά παραδόθηκαν στους δημοσιογράφους από τους μαθητες. Είναι τα ακόλουθα:

 

Αιτήματα 6ου Γυμνασίου Καβάλας

 

*Νέο λύκειο: Στο νέο λύκειο δεν θα έχουμε ουσιαστική μάθηση. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να εξεταζόμαστε συνέχεια και το λύκειο πλέον θα συνδέεται άμεσα με την εισαγωγή μας στο Πανεπιστήμιο.

*Δεν θα υπάρχουν χρήματα για την παιδεία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και οι αίθουσες που είναι απαραίτητες. Επίσης δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαια και έτσι το χειμώνα θα κρυώνουμε.

*Τμήμα ένταξης: Η κυρία Κατσαβού μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο και τα παιδιά του τμήματος ένταξης έχουν μεγάλη δυσκολία να παρακολουθήσουν το κανονικό μάθημα. Επιπλέον είναι δύσκολο για εκείνα να αλλάζουν συχνά περιβάλλον.

*Φύλακας: Στο σχολείο μας αλλά και σε όλα τα σχολεία δεν υπάρχει φύλακας με αποτέλεσμα να νιώθουν ανασφάλεια.

 

 

Διαβάστε επίσης