Κι άλλες πλωτές εξέδρες

 Κι άλλες πλωτές εξέδρες

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης την προσεχή Πέμπτη, συζητείται το έργο των πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, εξαιτίας αιτήματος της κατασκευάστριας εταιρίας που ζητά να της χορηγηθεί μία ακόμη, η τελευταία όπως φαίνεται παράταση, για την ολοκλήρωση του έργου. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έλαβε αναλυτική ενημέρωση από την κατασκευάστρια εταιρία, για το έργο των πλωτών εξεδρών και το επόμενο χρονοδιάγραμμα, ένα έργο που φαίνεται ότι θα τελειώσει αν υπάρχει καλή και σωστή χρηματοδότηση και καλός καιρός, το αργότερο στα τέλη Φεβρουαρίου του 2016.

Η εταιρία προκειμένου να πάρει την παράταση που ζητά από την οικονομική επιτροπή, στη συνεδρίασή της στην Κομοτηνή, την Πέμπτη, υθπόσχεται ολοκλήρωση των πλωτών εξεδρών στην περιοχή «Άλφα» του έργου, δηλαδή πλησίον του κτηρίου του ΝΟΚ.

Η περιοχή «Βήτα» όπου και πάλι θα πέσουν στη θάλασσα, πλωτές εξέδρες είναι στην άλλη πλευρά του κεντρικού λιμανιού, πολύ κοντά στις ταβέρνες.

Εκεί υπολογίζεται ότι το έργο θα τελειώσει και με τους έξι παγοθραύστες που προβλέπονται στα τέλη Δεκεμβρίου.

Σημειώνει η εταιρία ότι εκτός από όλα τα άλλα υλικά που έχει στη διάθεσή της, εκκρεμεί εισαγωγή απαραίτητου εξοπλισμού για το έργο που θα γίνει σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης αυτής της εβδομάδας. Πρόκειται για υλικά που θα έρθουν στις αρχές του έτους στην Καβάλα, προερχόμενα από την αγορά της Ισπανίας.

 

Διαβάστε επίσης