• 19 Μαΐου 2024,

Κλειστή η αγορά του Αγίου Πνεύματος – Ο καιρός και οι εκλογές τσάκισαν τα καταστήματα

 Κλειστή η αγορά του Αγίου Πνεύματος –  Ο καιρός και οι εκλογές τσάκισαν τα καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα της Καβάλας τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Αυτό άλλωστε καθιερώθηκε κι εφαρμόζεται στην τοπική αγορά τα τελευταία χρόνια.
Διόλου ικανοποιημένοι δεν είναι οι καταστηματάρχες από την αγοραστική κίνηση που καταγράφηκε στη διάρκεια της φετινής ανοίξεως. Δυσκολίες προκάλεσαν φυσικά οι ασταθείς καιρικές συνθήκες αλλά και οι εκλογές του Μάη. Το τεράστιο πλήθος των υποψηφίων που μετείχαν στους συνδυασμούς ήταν η αιτία για το γεγονός ότι σχεδόν οι πάντες ασχολούνται αποκλειστικά με τη διεξαγωγή των εκλογών. Κάπως έτσι ο Μάη αποδείχθηκε ένας εντελώς χαμένος μήνας για τους καταστηματάρχες. Επιπλέον, όσοι κατέθεσαν τις φορολογικές τους δηλώσεις και αντιλήφθηκαν τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλουν, κυριολεκτικά έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης απορεί με τη συλλογιστική των οικονομικών εγκεφάλων της κυβέρνησης και των υπουργείων, οι οποίοι έχουν άγνοια περί της πραγματικής οικονομίας και δεν αντιλαμβάνονται ότι οσονούπω οι πάντες θα χρωστούν στο κράτος. «Αγανάκτησα να ακούω θριαμβολογίες για το success story και την υποτιθέμενη ανάπτυξη που ωστόσο καμία ισχύ δε βρίσκουν στην καθημερινότητα του κόσμου», παρατήρησε ο κ. Λεμονίδης.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τα ψέλνει διαρκώς σε κυβέρνηση και βουλευτές, μάλιστα έφτασε στο σημείο να παρεξηγηθεί από κάποιους όταν τα έψαλε προσωπικά και στον πρόεδρο της ΕΣΕΕ. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Λεμονίδης: «Εγώ βιώνω καθημερινά τις συνέπειες και σε επαγγελματικό και σε οικογενειακό επίπεδο, σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι προφανώς ζούνε σε διαφορετικό πλανήτη κι αγνοούν τη σκληρή πραγματικότητα».

 

Διαβάστε επίσης