• 21 Μαΐου 2024,

Κλιμακωτή συμφωνία ή κλιμακωτή διαφωνία ;

 Κλιμακωτή συμφωνία ή κλιμακωτή διαφωνία ;

Αλλάζουν όπως φαίνεται οι Γερμανοί την διαπραγματευτική τους τακτική αφού έχουν πάρει χαμπάρι οτι με την αδιαλλαξία τους παίζουν πλέον με την φωτιά και σκέφτονται να ζητήσουν κλιμακωτή συμφωνία.

Θέλουν η κυβέρνηση να αποδεχτεί έστω και μια απο τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν προκειμένου να ανάψουν το πράσινο φως για εκταμίευση χρημάτων έτσι ώστε να μπορέσει να πληρώσει η Έλλάδα τις δόσεις που πρέπει να πληρώσει τέλος του μήνα και να αποφύγουμε το ατύχημα.

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι μόνο αυτό αφού ο Τσίπρας παλεύει για μια γενικότερη συμφωνία που δεν θα εξασφαλίζει μόνο τα λεφτά των δόσεων των δανειστών αλλα θα δίνει και τις απαραίτητες  (αναπτυξιακές) ανάσες στην ελληνική οικονομία που εδώ και ένα πεντάμηνο έχει στεγνώσει στην κυριολεξία.

Αυτό που ζούμε – λένε -κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες  είναι η χειρότερη περίοδος απο τότε που μπήκαμε στο τούνελ της κρίσης και δεν έχουν άδικο.

Τα 5 πέτρινα χρόνια πλέον λειτουργούν συσωρευτικά και έχουν εξαντλήσει και τις ανοχές και τις αντοχές των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών αλλα και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι πιστωτές που σχεδιάζουν ΜΝΗΜΟΝΙΑ λές και είμαστε στην αρχή της κρίσης.

Απο την άλλη εμείς ΄ώς δανειζόμενοι θέλουμε να έχουμε τον πρώτο λόγο και να βάζουμε εμείς τους όρους του παιχνιδιού.

Γίνεται ;

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !

Για τους λόγους αυτούς αγαπητοί αναγνώστες δεν έχουμε συμφωνία.

Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες απο το μέτωπο της διαπραγμάτευσης είναι πιο αισιόδοξες αφού μετά το ραντεβού του Τσίπρα με την Μέρκελ και τον Ολάντ είμαστε πιο κοντά απο ποτέ σε μια συμφωνία η οποία σύφμωνα με τον Τσίπρα θα έχει άρωμα ανάπτυξης.

Ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε μετά το ραντεβού οτι οι δανειστές μας έχουν αρχίσει να κατανοούν την ανάγκη για μέτρα αναπτυξιακά και οχι υφεσιακά.

Μακάρι ΄να είναι έτσι όπως τα λέει ο Τσίπρας διότι αυτό που έχουμε καταλάβει είναι οτι αλλιώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι δύο πλευρές και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Η συμφωνία θα γίνει σε φάσεις για να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει λεφτά και να βγεί απο το αδιέξοδο ενός GREXIT που πλησιάζει, όπως ο κομήτης Αρμαγεδών στην σχετική Αμερικάνικη ταινία , όσο δεν υπάρχει συμφωνία.

Φαίνεται οτι τελικά θα υπάρξει συμφωνία έστω και τμηματική αφού σε κανέναν δεν συμφέρει μια έξοδο της χώρας απο την Ευρωζώνη.

Αυτή θα είναι η βάση πάνω στην οποία θα γίνονται απο εδώ και στο εξής οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Η πρόταση των ανθρώπων που εκπροσωπούν εταιρίες μάνατζερ απο το εξωτερικό αποδείχθηκε χάρτινη αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη δεν επιβαιώθηκε και έτσι απορρίφθηκε.

Καταλαβαίνετε οτι για άλλη μια φορά αυτή η εξέλιξη πετάει το μπαλάκι στους Καβαλιώτες επιχειρηματίες που με την βοήθεια των φιλάθλων του ΑΟΚ να σηκώσουν και το οικονομικό βάρος μιας ακόμη αγωνιστικής χρονιάς στην μίζερη Γ’ Εθνική.

Το άλλο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι η αλλαγή του καιρού που σύμφωνα με την ΕΜΥ γίνεται καλοκαιρινός με θερμοκρασίες κοντά στους 34 βαθμούς απο εβδομάδα.

Ετοιμαστείτε αγαπητοί αναγνώστες για τους πρώτους αναστεναγμούς.

Χαρήκαμε όσο χαρήκαμε τις δροσιές και πλέον είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε βουτιά στο μεδούλι του καλοκαιριού.

Να είστε καλά αγαπητοί αναγνώστες , να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης