Κοινή Δήλωση των Βουλευτών Καβάλας του Σύριζα με αφορμή την Έναρξη των Μαθητικών Εξετάσεων

 Κοινή Δήλωση των Βουλευτών Καβάλας του Σύριζα με αφορμή την Έναρξη των Μαθητικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των μαθητικών εξετάσεων σε όλα τα σχολεία της χώρας οι βουλευτές Καβάλας του Σύριζα Αλεξάνδρα Τσανάκα ,Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Ηλίας Ιωαννίδης προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση.
Καταρχήν θα θέλαμε από τα βάθη της καρδιάς μας να ευχηθούμε στους μαθητές που αρχίζουν αυτές τις ημέρες τις σχολικές τους εξετάσεις Καλή Επιτυχία.
Είναι κοινός τόπος ότι βασικό χρέος μιας κοινωνίας, για να εξασφαλίζει την συνέχειά της, είναι να μεταφέρει τις κατακτήσεις της στη Γνώση και στον Πολιτισμό στις νεώτερες γενιές μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες της Μόρφωσης και της Εκπαίδευσης
Για να μπορέσει όμως μια κοινωνία να αποκτήσει και να απολαύσει στον μεγαλύτερο βαθμό τα αγαθά της Παιδείας αυτή θα πρέπει να είναι Δημόσια, Δωρεάν, Δημοκρατική και Μαζική και ταυτόχρονα ποιοτικά αναβαθμισμένη και υψηλού επιπέδου.
Δυστυχώς η χώρα μας αν και βίωσε πάρα πολλές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να καυχηθεί ότι έχει πετύχει πολλά πράγματα στον τομέα της Παιδείας και αυτό είναι τραγικό αν αναλογιστούμε τις πολλές χιλιετίες παράδοσης που έχουμε στην κουλτούρα και στον πολιτισμό.
Πολύ περισσότερο δε, που χωρίς αμφιβολία η Παιδεία αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα θύματα της πολιτικής των Μνημονίων που συνετέλεσαν στην παραπέρα υποβάθμιση της με τελικό στόχο να χάσει τον Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε προϊόν που θα μπορούν να αγοράζουν μόνο οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα.
Η Κυβέρνηση που εκπροσωπούμε έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι η προσπάθεια για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την εδραίωση του Δημόσιου Χαρακτήρα της, για την διαπλάτυνση της δημοκρατικής συμμετοχής διδασκόντων και διδασκομένων στον σχεδιασμό της, αποτελούν πρωτεύοντα στόχο της.
Θα θέλαμε και εμείς με την σειρά μας να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε στην δημιουργία μιας Παιδείας που θα αποτελεί σημείο αναφοράς και περηφάνιας για όλους μας.
Αφού για άλλη μια φορά ευχηθούμε Καλή Επιτυχία σε όλους, θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι η Ιστορία των Ανθρώπινων Κοινωνιών είναι η Ιστορία της Μάχης ανάμεσα στον Πολιτισμό και στην Αγριότητα.
Και ο μεγάλος σύμμαχος του πολιτισμού στην μάχη αυτή, που πάντα πρέπει να κερδίζεται, είναι η Παιδεία.

Διαβάστε επίσης