• 2 Μαΐου 2024,

Κοινή επιστολή Ομοσπονδίας – Εμπορικού Συλλόγου

 Κοινή επιστολή Ομοσπονδίας – Εμπορικού Συλλόγου

Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συνεργάζονται στο θέμα της χριστουγεννιάτικης αγοράς που θέλει να δημιουργήσει την περίοδο των εορτών στο δημοτικό κήπο ο δήμος Καβάλας.

Όπως αναμένονταν έστειλαν επιστολή προς την επιτροπή ποιότητας ζωής, που για το ίδιο θέμα συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι.

Εκπρόσωποι των δύο συλλόγων θα βρίσκονται στη συνεδρίαση, όπου θα διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους. Θα διατυπώσουν τις διαφωνίες τους γι΄ αυτό που σχεδιάζεται να γίνει.

Ο δήμος Καβάλας από την πλευρά του επιμένει να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία από την οποία υπολογίζει ότι μεταξύ των άλλων θα εισπράξει περίπου 1500 ευρώ.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά με τους γνωστούς όρους που θα συζητηθούν και θα εγκριθούν σήμερα στην επιτροπή του Δήμου, θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Κήπο και όχι στην κεντρική πλατεία.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, τους εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες και το Δήμο Καβάλας, έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά η διαφωνία παραμένει.

Όλα δείχνουν ότι παρά τις αντιρρήσεις των δύο συλλόγων η επιτροπή του Δήμου θ΄ αποφασίσει σήμερα όπως ακριβώς εισηγείται σε αυτήν η διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όσο για την επιστολή που στέλνουνε στην επιτροπή οι διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, είναι η ακόλουθη:

 

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με έκπληξη μας για ακόμη μια φορά διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Καβάλας παρ όλες τις αντιδράσεις των επαγγελματιών τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει την ίδια τακτική σχετικά με την δημιουργία παραμάγαζων στο κέντρο της πόλης τις ημέρες των Χριστουγέννων. Επειδή λοιπόν πολλά άρχισαν να συζητιούνται για το εν λόγω θέμα και με αφορμή της συνεδρίασης της επιτροπής σας, την Παρασκευή στις 21/11/2013 σας δηλώνουμε με την παρούσα απλά και ξεκάθαρα ότι οι επαγγελματίες – μέλη μας αναμένουν τις ημέρες των Χριστουγέννων για να μειώσουν τη ζημιά ολόκληρου του έτους 2013.

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε θερμά για ακόμα μια χρονιά να μην επιτρέψετε σε κανέναν να πουλήσει οτιδήποτε τις ημέρες των Χριστουγέννων στα σπιτάκια που θα τοποθετήσετε. Δόξα το Θεό, η αγορά της Καβάλας έχει όλα εκείνα που μπορεί κάποιος καταναλωτής να αναζητήσει οποτεδήποτε.

Πρόταση μας ήταν και είναι να δημιουργηθούν δράσεις στο κέντρο της πόλης πολιτιστικού περιεχομένου ώστε να προσελκύσει θεατές – υποψήφιους καταναλωτές. Μια σκέψη που κατατέθηκε και πέρυσι είναι η πεζοδρόμηση της οδού Δοϊράνης για τις ημέρες των Χριστουγέννων ώστε να μεγαλώσει ο διαθέσιμος χώρος για την τοποθέτηση περισσότερων παιχνιδιών αλλά και για να κυκλοφορήσει ο κόσμος πιο ελεύθερα στα οικοδομικά τετράγωνα των πεζόδρομων της Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αγίου Νικολάου.

Αναμένοντας για τις δικές σας ενέργειες, σας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας με κάθε τρόπο και μέσον.

 

Για την Ομοσπονδία

Παναγιώτης Αρσονιάδης

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Για τον Εμπορικό Σύλλογο

 

Βασίλης Λεμονίδης

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Διαβάστε επίσης