• 3 Μαΐου 2024,

Κοντά σε συμφωνία με την τρόϊκα

 Κοντά σε συμφωνία με την τρόϊκα

Κοντά σε συμφωνία για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού είναι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η τρόϊκα με την κυβέρνηση.

Αυτό μήπως σημαίνει οτι είμαστε κοντά και στο νέο δάνειο που πήρε φόρα και έρχεται ;

Αυτό μήπως σημαίνει οτι είμαστε κοντά και σε μια νέα δέσμη νέων μέτρων που θα συνοδεύουν το δάνειο αυτό ;

Οι τροϊκανοί έχουν και πάλι το πάνω χέρι και σε αυτό τον γύρων των διαπραγματεύσεων αφού για να εκτμιεύσουν την δόση των 4 δις και κάτι χοντρά θα πρέπει να συμφωνήσουμε για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που θα προκύψει μέσα στο 2014.

Οι εκβιασμοί όπως καταλαβαίνετε είναι το μοναδικό και βασικό συστατικό αυτών των διαπραγματεύσεων και είναι μόνιμα απο την πλευρά των εταίρων που για να δώσουν θα πρέπει να πάρουν όλα αυτά που θέλουν.

Ο πρώτος εκβιασμός έχει να κάνει με την δόση που εκκρεμεί και αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2013 ενώ ο δεύτερος και πιο σοβαρός στήνεται γύρω απο την ελάφρυνση του χρέους που θα περάσει όπως όλα δείχνουν μέσα από ένα νέο μίνι ΜΝΗΝΟΝΙΟ το οποίο για να μην προκαλέσει το λαϊκό άισθημα να δείτε πως θα το βαφτίσουν με άλλο όνομα και θα το παρουσιάσουν ώς πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών.

Και το ερώτημα είναι αν η ελληνική πλευρά έχει τις αντιστάσεις και τις αντοχές να αλλάξει την ροή των πραγμάτων και να οδηγήσει την συζήτηση σε άλλη κατεύθυνση με άλλη λύση.

Σιγά μην μας δώσουν οι εταίροι το καινούργιο αυτό δάνειο χωρίς να πάρουν αυτά που θέλουν.

Είναι το λιγότερο αφελείς όλοι αυτοί που νομίζουν οτι θα πάρουμε τα λεφτά χωρίς να τους κάνουμε τα κέφια.

Ο Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει δύο σοβαρούς εκβιασμούς απο τους οποίους θα εξαρτηθούν πάρα πολλά.

Σωστός ο Δήμος Κεφαλονιάς που έβγαλε ανακοίνωση , ιδιαίτερα αιχμηρή για τους σεισμολόγους που βγαίνουν στα κανάλια και με αυτά που λένε πανικοβάλουν τους κατοίκους του νησιού.

Και στην τελική αν είναι έτσι και οι κάτοικοι του νησιού κάθονται πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα ας εκκενώσουν όλο το νησί.

Δεν είναι δυνατόν να ζήσεις με τον φόβο ενός μεγάλου σεισμού που σίγουρα θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Αναρωτιέμαι αν οι σεισμολόγοι ήτανε μόνιμοι κάτοικοι Κεφαλονιάς θα λέγανε όλα αυτά που λένε μέχρι σήμερα με την ίδια ευκολία ;

Ο Άκης Τζοχατζόπουλος με αφορμή την εξέταση του απο εισαγγελέα της Ελβετία έκανε δηλώσεις στους δημοσιγράφους και μέσω αυτών των δηλώσεων κάλεσε την κυβέρνηση να βρεί και να φέρει πίσω τα κλεμένα αρνούμενος για άλλη μια φορά , και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, οτι δεν πήρε ούτε ένα ευρώ σε μορφή μίζας.

Και μετά εσείς μου λέτε οτι η Βίκυ τα έχει χαμένα.

Αν η Βίκυ όντως τα έχει χαμένα αυτός τι τα έχει ;

Τετρακόσια ;

Με αυτά που λέει αυτός είναι στα χαμένα και βλέπει έναν αετό με δυό κεφάλια όπως λένε και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Κατά τα άλλα όλα καλά και αν όχι όλα τα περισσότερα.

Ο καιρός σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ δεν πρόκειται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες και απλά υπάρχει πιθανότητα βροχής το Σάββατο.

Και αυτή την εβδομάδα όπως και την άλλη θα την βγάλουμε με πολύ κρύο και καθόλου χιόνι.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης