• 17 Μαΐου 2024,

Κοντά στην παραγραφή η υποχρέωση του κράτους να πληρώσει το 12% του 2010 στις επιχειρήσεις της ΑΜΘ

 Κοντά στην παραγραφή η υποχρέωση του κράτους να πληρώσει το 12% του 2010 στις επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Η τροπολογία τριών βουλευτών της ΝΔ (Παναγιωτόπουλος- Δημοσχάκης- Κυριαζίδης) για να μην υπάρξει ζήτημα παραγραφής στην απλήρωτη επιδότηση εργασίας του 2010 δεν ευδοκίμησε χθες στη Βουλή. Ήταν αναμενόμενο η πρόταση να μην γίνει δεκτή διότι κατατέθηκε (σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης) από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Μια ευκαιρία χάθηκε, πλέον η παραγραφή της συγκεκριμένης υποχρέωσης του κράτους είναι πολύ πιθανή. Θα οριστικοποιηθεί στο τέλος του έτους κι αν στο μεταξύ δεν αλλάξει κάτι. Σημειώνουμε ότι η Βουλή διακόπτει από σήμερα τις εργασίες της λόγω των εορτών, θα επανέλθει μετά τα Φώτα.

Νωρίτερα χθες το πρωί στην συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Γ. Γ. του ίδιου υπουργείου χαρακτήρισε το αίτημα των βουλευτών της ΑΜΘ δίκαιο. Είπε όμως ότι «… το θέμα δεν είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης». Ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην Βουλή μνημόνευσε άλλες προτάσεις- τροπολογίες αλλά για την επίμαχη δεν είπε το παραμικρό.

Ταυτόχρονα διοχετεύεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σενάριο παρέμβασης στο θέμα της επιδότησης εργασίας (και του κινδύνου να αρχίσει η διαδικασία της παραγραφής) του Αναπληρωτή Υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Γνωρίζει και κάτι θα κάνει» λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Σημασία έχει αυτό που θα κάνει ο κ. Αλεξιάδης (αν το κάνει) να γίνει εγκαίρως ώστε να παραμείνει στις υποχρεώσεις του κράτους το 12% του 2010.

Διαβάστε επίσης