Κούρεμα και μάλιστα με την ψιλή …

 Κούρεμα και μάλιστα με την ψιλή …

Οπως καταλαβαίνετε το ερώτημα της εποχής είναι ένα και απλό ;

Θα γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές στην Γερμανία ;

Μέρκελ και Σοϊμπλε λένε οχι αλλα η υπόλοιπη Ευρώπη , γιατί Ευρώπη δεν είναι μόνο η Μέρκελ, λέει ναι και μάλιστα κούρεμα βαρβάτο για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.

Αυτά που χρωστάμε είναι τόσα πολλά που μετά απο 4 χρόνια βαθειάς ύφεσης και λιτότητας τα χρωστούμενα δεν μειώθηκαν και για να μπορέσουν να πάρουμε ανάσα θα πρέπει ένα μεγάλος μέρος αυτών να μας τα διαγράψουν.

Αυτή η αναδιάρθρωση που έρχεται μετά τις εκλογές στην Γερμανία θα είναι το τρίτο και νομίζουμε και πιο καθοριστικό αφού μετά το τρίτο αυτό κούρεμα το ελληνικό χρέος που θα μειωθεί δραστικά θα γίνει πραγματικά βιώσιμο.

Σήμερα το ελληνικό χρέος για τον μισό πλανήτη είναι βιώσιμο και για τον άλλο μισό δεν παλεύεται έτσι όπως είναι σήμερα.

Ας ελπίσουμε οτι μετά τις εκλογές στην Γερμανία που θα πάρει η Μέρκελ με περίπατο γιατί δεν έχει αντίπαλο, μεταξύ όλων των άλλων που θα γίνουν να γίνει και ένα τελευταία γενναίο κούρεμα που θα φέρει την Ελλάδα και τους έλληνες στο φως.

Παρά τις αναφορές του Σαμαρά του Αντώνη σε “succes story” οι έλληνες παραμένουν στο σκοτάδι που είναι βαθύ.

Είμαστε στην φάση των απολύσεων αφού δημόσιοι υπάλληλοι απο διάφορους κλάδους και υπηρεσίες είναι έτοιμοι να κουνήσουν μαντήλι.

Οι απολύσεις στο δημόσιο θα είναι καταιγιστικές και φαίνεται οτι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να τις ανακόψει αφού για να πάμε παρακάτω θα πρέπει να φύγουν αυτοί που πρέπει να φύγουν σύμφωνα με την τρόϊκα.

Μετά απο καθυστερήσεις λόγω τεχνικών θεμάτων για λόγους ευνόητους ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τους πιστωτές μας στα μάτια και να δείξουμε τον δρόμο εξόδου σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που περισσεύουν και θα πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα της διαβίωσης τους αφού έρχονται τα πάνω – κάτω.

Σίγουρα περισσεύουν αλλα σίγουρα δεν φταίνε και αυτοί.

Φταίνε οι πολιτικοί που τους χώσανε στο δημόσιο τα προηγούμενα χρόνια της πελατειακής σχέση που υπήρχε μεταξύ του κράτους και των πολιτών.

Αυτό για να διορθωθεί και να αλλάξει θα πρέπει να θυσιαστούν αρκετές χιλιάδες ελλήνων.

Το σκάφος του Armani στα Χανιά !

Στα Χανιά με το υπερπολυτελή σκάφος του “Main” βρίσκεται ο Armani που κάθε καλοκαίρι καβαλάει το τρεχαντήρι του και έρχεται στην Ελλάδα.

Θαλαμηγός βουτηγμένη στην χλίδα που προσφέρει στους αναβάτες της τις καλύτερες διακοπές.

Διότι αγαπητοί αναγνώστες της στήλης σήμερα δεν φθάνει να έχεις λεφτά αλλα να ξέρεις και να τα φάς.

Ο Armani για παράδειγμα μου δίνει την εντύπωση οτι ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ξέρουν να φάνε αυτά που βγάζουν.

Μπορεί να μην έχει τόσα πολλά , σε σχέση με κάποιους άλλους, αλλα ξέρει να τα τρώει.

Μέχρι 34- 35 βαθμούς η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα

Απο σήμερα Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται και σταδιακά ανεβαίνει και η θερμοκρασία που θα φθάσει στην διάρκεια της εβδομάδας και τους 34 βαθμούς.

Το γράψαμε και το ξαναγράφουμε οτι το φετεινό καλοκαίρι πέρασε στην μία ρόδα με δροσιές και μπουρίνια.

Κανένα πρόβλημα αφού κάπου – κάπου χρειάζονται και αυτά τα καλοκαίρια.

Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι ακούγονται φωνές απο τώρα για βαρύ χειμώνα με πολλά κρύα και χαμηλές θερμοκρασίες.

Καταλαβαίνετε οτι στην κατάσταση που είναι η Ελλάδα και οι έλληνες δεν υπάρχουν ούτε πολλές ανοχές , ούτε πολλές αντοχές.

Ένας βαρύς χειμώνας μπορεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε χιλιάδες έλληνες πολίτες που παλεύουν να κρατηθούν όρθιοι όλα αυτά τα χρόνια.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Η κορδέλα τερματισμού για τον μήνα Ιούλιο φαίνεται και είμαστε έτοιμοι για τον Αύγουστο που μετά τις 10 χαλαρώνει τους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Είτε πάμε διακοπές , είτε όχι τον Αύγουστο η Ελλάδα υπολειτουργεί.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης