Κυκλοφοριακό χάος έξω από το νοσοκομείο

 Κυκλοφοριακό χάος έξω από το νοσοκομείο

Μέχρι τώρα κυκλοφοριακά προβλήματα, όπως επίσης προβλήματα στάθμευσης των αυτοκινήτων, υπήρχαν στον περιβάλλοντα χώρο του νέου νοσοκομείου Καβάλας. Τώρα τα έργα έξω από το νέο νοσοκομείο αρχίζουν και μπαίνουν σε φάση ολοκλήρωσης, τα προβλήματα επεκτείνονται και στον κόμβο που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά. Είναι προβλήματα που δημιουργούν τα παρκαρισμένα στον κόμβο αυτοκίνητα, εμποδίζοντας για παράδειγμα συχνά τα λεωφορεία να προσεγγίζουν το νοσοκομείο, να μπούνε μέσα στον περιβάλλοντα χώρο και να βγούνε από αυτόν.

Πολλές φορές το προσωπικό σεκιούριτυ στη πύλη του νοσοκομείου, κάνει τον τροχονόμο. Όμως είναι τόσο συχνές οι σταθμεύσεις έξω ακριβώς από το νοσοκομείο που ένας σεκιούριτυ δε μπορεί να τ΄ αναλάβει όλα.

Τα αυτοκίνητα «πολιορκούν» το κτήριο, σταθμεύουν ακριβώς έξω από την κεντρική πύλη, ενοχλούν καθημερινά τα αστικά λεωφορεία.

Χρησιμοποιήθηκαν κώνοι που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Πρόβλημα υπάρχει και με τις σταθμεύσεις πιο πάνω από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, προς την πλευρά του ξενοδοχείου «Φιλοξένια». Όσα μεγάλα αυτοκίνητα κατεβαίνουν το δρόμο, ειδικά όταν πρόκειται για λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές του 6ου λυκείου, δυσκολεύονται να περάσουν μπροστά από το νέο νοσοκομείο. Οι οδηγοί είναι αμετανόητοι, έχουν κι αυτοί τα δίκια τους, υπό την έννοια ότι η στάθμευση κοντά στο νέο νοσοκομείο είναι μια πραγματική περιπέτεια.

Μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου οι θέσεις είναι περιορισμένες, όλες σχεδόν έχουνε καταληφθεί από τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Η κίνηση στο νοσοκομείο συνεχίζεται μέχρι το μεσημέρι κι όσοι δε προλαβαίνουν να παρκάρουν εκεί που πρέπει, παρκάρουν όπου τους βολεύει. Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάθε μέρα πάρα πολλά προβλήματα.

Σημειώνουμε ότι το έργο που αφορά το δρόμο προς το νέο νοσοκομείο από τη συνοικία του Αγίου Λουκά, είναι τις τελευταίες ημέρες σταματημένο. Θυμίζουμε ότι ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να βρει έκταση και να δημιουργήσει νέες θέσεις στάθμευσης, νόμιμες και καλά οργανωμένες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νοσοκομείου οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν ακόμη κανένα αποτέλεσμα.

 

==

 

 

Διαβάστε επίσης