• 6 Μαΐου 2024,

Κωστής Σιμιτσής: «Τα όσα σημαντικά υλοποιήσαμε στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για όσα θα γίνουν στο μέλλον»

 Κωστής Σιμιτσής: «Τα όσα σημαντικά υλοποιήσαμε στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για όσα θα γίνουν στο μέλλον»

Έναν μακρύ κατάλογο έργων που υλοποιήθηκαν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων τη δύσκολη οικονομική περίοδο 2011 – 2014, παρουσίασε ο δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού Καβάλα – Φίλιπποι ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» Κωστής Σιμιτσής κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στις Κρηνίδες.

Ο κ. Σιμιτσής υπογράμμισε με έμφαση ότι τα έργα που υλοποιηθήκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων ήταν από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών στην περιοχή και στόχευαν στην ενίσχυση όλων των υφιστάμενων υποδομών και την κατασκευή νέων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην στήριξη των οικονομικά αδύναμων δημοτών, στην τουριστική προβολή της περιοχής και την ένδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει, όπως το μοναδικό στην Ελλάδα άριστα οργανωμένο πυλοθεραπευτήριο.

«Τα όσα σημαντικά υλοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων», σημείωσε με έμφαση ο δήμαρχος, «αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για όσα θα γίνουν στο μέλλον ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων και της ίδιας της περιοχής»

Ο κ. Σιμιτσής αναφερόμενος στην υλοποίηση των έργων έθεσε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση των αναπλάσεων μέσα στον οικισμό των Κρηνίδων που θα βοηθήσουν στην ενοποίηση και την ανάδειξη των δυο αρχαιολογικών χώρων όπως επίσης και η δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στο προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί Τας που αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους στη βόρεια Ελλάδα.

Η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για όλη τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων είναι επίσης μια από τις προτεραιότητες που έθεσε ο Κωστής Σιμιτσής επισημαίνοντας «δεν νοείται μια σύγχρονη και οργανωμένη κοινωνία χωρίς ένας ολοκληρωμένο εργαλείο που να προβλέπει τις χρήσεις γης ώστε ο κάθε φορέας και ιδιώτης να γνωρίζει που μπορεί να χτίσει και τι μπορεί να χτίσει».

Επιπλέον, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων δράσεων που όπως υπογράμμισε θα συμβάλουν στην επίλυση πολλών ζητημάτων του αγροτικού πληθυσμού. «Στο πλαίσιο αυτό», τόνισε, «εκπονήσαμε μελέτη διαχείρισης αρδευτικών γεωτρήσεων του Δήμου Καβάλας, προχωρήσαμε στη σύνταξη αγροτικού και κτηνοτροφικού κανονισμού, εκπονήσαμε μελέτη ανόρυξης αρδευτικής γεώτρησης στους Φίλιππους, βελτιώσαμε πολλά αρδευτικά αντλιοστάσια, επεκτείναμε αρδευτικά δίκτυα, αντικαταστήσαμε απαρχαιωμένα αντλητικά συγκροτήματα και βελτιώσαμε την προσβασιμότητα σε πολλούς αγροτικούς δρόμους».

Στους επόμενους στόχους της Δημοτικής Αρχής επισήμανε ο κ. Σιμιτσής είναι μεταξύ άλλων:
– Η προώθηση της ιδέας της τοπικής κουζίνας και των ντόπιων υλικών στα εστιατόρια της περιοχής.
– Η διεκδίκηση των κοινόχρηστων αγροκτημάτων για να δοθούν σε νέους ακτήμονες αγρότες ή σε συνεταιρισμούς νέων αγροτών.
– Η επέκταση του δικτύου άρδευσης σε όλα τα χωράφια του Δήμου.
– Η δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου στην ορεινή περιοχή,
– Η ολοκλήρωση της μελέτης διαχείρισης του δάσους στον ορεινό όγκο και αξιοποίηση της τεράστιας αναδάσωσης που επιτεύχθηκε χάρη στο ΕΣΠΑ.
– Η ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ όλων των περιοχών του Δήμου.

Τέλος, ο δήμαρχος παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων για τους οποίους είπε ότι αποτελούν το πιο δυνατό χαρτί του συνδυασμού.

Διαβάστε επίσης