• 19 Μαΐου 2024,

Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: « Θα πάρουμε 7-8 παίκτες, συν το Καβαλιώτικο στοιχείο»

 Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: «  Θα πάρουμε 7-8 παίκτες, συν το Καβαλιώτικο στοιχείο»

Από χθες το μεσημέρι βρίσκεται στην Καβάλα, ο Κρητικός προπονητής του ΑΟΚ, Κώστας Ανυφαντάκης.

Χθες το πρωί έκανε δηλώσεις στους 93, 7, βρισκόμενος καθοδόν για την Καβάλα. Τόνισε ότι ο ΑΟΚ έχει καθορισμένους μεταγραφικούς στόχους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Ξεκινάει ο προγραμματισμός;

Απάντηση: Κοιτάξτε όλο αυτό το διάστημα, δεν έχουμε σταματήσει. Τώρα θα έχω μια συνάντηση(χθες) με τον κ. Κατρακυλάκη για να δούμε που έχουμε φτάσει, όσον αφορά τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές.  Επίσης να δούμε τους στόχους που έχουμε βάλει και όλα αυτά να τα παρουσιάσουμε στο σύλλογο.

Τα παιδιά που θέλουμε να μείνουν στην ομάδα, νομίζω ότι θα μείνουν.

Ερώτηση: Επηρεάζει η κατάσταση στην Ελλάδα και τον προγραμματισμό του ΑΟΚ;  Πάει λίγο πίσω;

Απάντηση: Προφανώς. Είναι κάτι το φυσιολογικό. Εγώ πάντοτε είμαι υπέρ μιας ομάδας που θα έχει κίνητρο, παιδιά που διψάνε για διάκριση. Σε συνάρτηση βέβαια με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στη χώρα. Δε νομίζω ότι ο ΑΟΚ αλλά και καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα, θα μπορεί να είναι εξαίρεση.

Ερώτηση: Ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει να κάνει και με παίκτες που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά;

Απάντηση:  Νομίζω ότι όλοι οι προπονητές θέλουν παίκτες που κάνουν τη διαφορά σε μια κατηγορία. Εγώ είμαι υπέρ της δουλειάς και του συνόλου. Αυτό το δείξαμε και πέρσι.

Είμαστε σε καλό δρόμο τους παίκτες που θέλουμε να πάρουμε, σε θέσεις συγκεκριμένες.

Ερώτηση: Σύμφωνα με το πλάνο που έχετε σχεδιάσει, πόσους νέους παίκτες θα δούμε στον ΑΟΚ, της σεζόν 2015-2016;

Απάντηση:  Τα πλάνα είναι αυτή τη στιγμή εξαρτημένα από την κατάσταση, στην Ελλάδα.

Υπάρχουν πολλά πλάνα. Ξέρουμε που πρέπει να ενισχυθούμε. Είναι δεδομένο ότι θα πάρουμε 7-8 ποδοσφαιριστές, συν το Καβαλιώτικο στοιχείο, για να παρουσιάσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική.  Οι ανανεώσεις προχωράνε και μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε τις θέσεις, προκειμένου να μην έχουμε κάτι απρόοπτο, σε παιδιά που θέλουμε να μείνουνε και να μη δημιουργηθεί κενό.

Μιλάω για 7-8 παίκτες εκτός Καβάλας.

Ερώτηση: Θα δούμε δηλαδή ένα καινούριο ΑΟΚ, τη νέα σεζόν;

Απάντηση: Θα έχουμε αλλαγές, όχι πολύ μεγάλες. Το ζητούμενο είναι να είχαμε 15-16 παιδιά ως βάση και να κάναμε προσθήκες.

Θα δούμε αλλαγμένο τον ΑΟΚ αλλά όχι πάρα πολύ. Περίπου στα 6/11.

Από τους 7-8 παίκτες που θα φέρουμε, δε σημαίνει ότι θα πάρουν με τη μια θέση, στην ενδεκάδα. Θα πρέπει να έχουμε λύσεις και ανταγωνισμό για την ενδεκάδα.

Ερώτηση: Η συμμετοχή του Αρη στον 1ο όμιλο, αν θα είναι η δε θα είναι, θα επηρεάσει τις μεταγραφικές κινήσεις του ΑΟΚ;

Απάντηση: Αυτό θα το δούμε με τη διοίκηση. Θα τα βάλουμε όλα κάτω.

Η πρώτη απόφαση της ΕΠΟ ήταν για τη Γ` Εθνική αλλά λένε ότι θα δικαιωθεί και θα  παίξει στη Β` Εθνική.  Ότι και να κάνει ο Αρης, εμείς πρέπει να φτιάξουμε τον ΑΟΚ.

Από τον Αρη δε θα είναι εύκολο να έχει ανταγωνιστικό τον ΑΟΚ, απέναντι του.

Εμείς ξεκινάμε έχοντας μια βάση και έχουμε κάνει το προγραμματισμό μας για αυτή την κατηγορία. Έχουμε στόχους και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ο Αρης να αντέξει πάλι τη Γ` Εθνική.

Είναι πολύ σημαντικό, που έχουμε καθορίσει τα πάντα.

*Ανανέωσαν Παντελίδης, Μπάτζιος, Γ. Παπαδόπουλος

Ο ΑΟΚ ανακοίνωσε ότι παραμένουν στο ρόστερ για τη νέα σεζόν, ο Χρήστος Μπάτζιος, ο Ιάσων Παντελίδης και ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Ο 23χρονος Μπάτζιος αγωνίστηκε στη σεζόν που μας πέρασε σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος, με μέσο όρο 66,48 λεπτά χρόνο συμμετοχής.

Ο 19χρονος Παντελίδης έπαιξε από το Γενάρη και μετά σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος, σημειώνοντας 2 γκολ. Ηρθε στον ΑΟΚ, από την Κ-20 του ΠΑΟΚ. Πριν αγωνίστηκε σε Κεραυνό Κρηνίδων και Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

Ο 20χρονος Παπαδόπουλος έπαιξε από το Γενάρη και μετά σε 3 παιχνίδια πρωταθλήματος, προερχόμενος από τον Απόλλων Αρναίας. Πριν την Αρναία, ήταν στο ρόστερ πάλι του ΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης