Κώστας Βασιλακάκης στους 93, 7: « Υπάρχει θέληση και θ` αντέξουμε στις απαιτήσεις»

 Κώστας Βασιλακάκης στους 93, 7: « Υπάρχει θέληση και θ` αντέξουμε στις απαιτήσεις»

Ένα 24ωρο μετά τη σημαντική νίκη μέσα στην Πάτρα, ο προπονητής του ΑΟΚ Κώστας Βασιλακάκης έκανε δηλώσεις στους 93,7.

Σαφώς ικανοποιημένος για τη νίκη της ομάδας του, ο Θρακιώτης τεχνικός μίλησε για τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του ενώ χαρακτήρισε πέρα για πέρα δίκαιη τη νίκη του ΑΟΚ.

Παραθέτουμε αναλυτικά τη συνέντευξη.

Ερώτηση: Ποια ήταν τα συστατικά της νίκης του ΑΟΚ, στην έδρα της Παναχαϊκής;

Απάντηση: Εκείνο που μετράει πάντα σε αυτά τα παιχνίδια και είναι περισσότερο σε αυτό το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, νομίζω είναι τα ψυχικά αποθέματα.

Είναι η ψυχή που μετράει και η θέληση. Εμείς την έχουμε αυτή τη θέληση και το αποδεικνύουμε.

Ερώτηση: Ηταν μια καθαρή δίκαιη νίκη του ΑΟΚ;

Απάντηση: Ναι ήταν μια δίκαιη νίκη. Έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ, αν ήμασταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Χάθηκαν ευκαιρίες και είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού σχεδόν σε όλη τη διάρκεια. Μπορώ να πω ότι ο χώρος του κέντρου ήταν αποκλειστικά δικός μας. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία μας. Δε μας δημιούργησε ούτε μια φάση. Αντίθετα εμείς ήμασταν πάρα πολύ επικίνδυνοι, αλλά χάσαμε ευκαιρίες. Αν ήμασταν λίγο περισσότερο συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί θα μπορούσαμε να πάρουμε το προβάδισμα από το πρώτο μέρος.

Ερώτηση: Φοβηθήκατε όταν η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ενσαλίβα;

Απάντηση: Εντάξει είναι φυσιολογικό. Όταν χάνεις έναν παίκτη και μάλιστα ποιοτικό στο χώρο του κέντρου, σκέφτεσαι διάφορα.

Υπήρχε το κοπιαστικό ταξίδι, μείναμε με 10 παίκτες μάλιστα μετά από συνεχόμενα παιχνίδια. Εν τούτοις είχαμε πολύ κακή τακτική στο παιχνίδι μας και καταφέραμε σε μια από τις επιθέσεις που δημιουργήσαμε να πετύχουμε το 0-1 μ` ένα πολύ ωραίο γκολ του Αναστασόπουλου. Πήραμε έτσι μια μεγάλη νίκη.

Ερώτηση: Η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται καλύτερη, θα μπορέσει όμως να αντέξει τον πρωταθλητισμό αφού έχει προετοιμαστεί ελάχιστα;

Απάντηση: Πιστεύω ότι θα αντέξουμε. Υπάρχει η θέληση που είναι για μένα η κινητήριος δύναμη, υπάρχει διάθεση, υπάρχει ψυχή. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την ομάδα έτσι που να μπορούμε να έχουμε διάρκεια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ερώτηση: Τι σηματοδοτεί αυτή η νίκη κόντρα στην Παναχαϊκή;

 

Απάντηση: Όλες οι νίκες είναι ίδιες. Βέβαια αυτή τη φορά την πετύχαμε απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Παναχαϊκή, που έχει τον ίδιο στόχο με μας.

Είναι σημαντική και ήρθε ως συνέχεια μετά από μια νίκη που είχαμε μέσα στον Εθνικό Γαζώρου. Φυσικά είναι και νίκη που μας ανέβασε στη βαθμολογία. Περισσότερο είναι η αυτοπεποίθηση που ανέβηκε πολύ περισσότερο. Υπάρχει μεγαλύτερη πίστη σε όλους μας, στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Γενικά και στον κόσμο και όσους είναι κοντά στην ομάδα.

 

Ερώτηση: Ο Μιγιάτοβιτς που έπαιξε στα τελευταία 15` λεπτά, μπορεί να δώσει λύση στο επιθετικό πρόβλημα, στο τελείωμα των φάσεων;

 

Απάντηση: Εντάξει αυτό θα το δούμε με το χρόνο. Δεν είναι πολλές μέρες μαζί μας ο Μιγιάτοβιτς. Είναι μόνο 10 μέρες. Δε χρειάζεται να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα.

Το γκολ είναι θέμα συνόλου. Είναι και θέμα ικανότητας αλλά πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί σε αυτό τον τομέα. Μερικές φορές είναι και θέμα συγκέντρωσης.

Επίσης μπορούν να σκοράρουν και οι παίκτες που αγωνίζονται πίσω. Αυτό έγινε με την Παναχαϊκή, όπου σκόραρε ο Αναστασόπουλος.

 

Ερώτηση: Ο Ντιέ συμπλήρωσε κάρτες, τελικά θα παίξει με τον Θρασύβουλο η θα επιλέξετε αλλά παιχνίδι;

 

Απάντηση: Θα το δούμε αυτό. Έχουμε και την αποβολή του Ενσαλίβα. Είναι δύσκολο να λείψουν οι δυο βασικοί αμυντικοί μέσοι. Θέλουμε να ελέγχουμε το χώρο της μεσαίας γραμμής. Θα δούμε πως θα το κανονίσουμε.

Ερώτηση: Το κλίμα καλυτέρεψε ακόμη περισσότερο μέσα στις τάξεις της ομάδας, μετά και τη νίκη μέσα στην Παναχαϊκή.

 

Απάντηση: Πάντα οι νίκες βοηθάνε. Οι νίκες φτιάχνουν τις ομάδες. Φέρνουν ηρεμία. Οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση και όλοι αισθανόμαστε χαρούμενοι.

 

Ερώτηση: Περιμένετε περισσότερο κόσμο τη Δευτέρα στο «Ανθή Καραγιάννη»;

 

Απάντηση: Φυσικά περιμένουμε περισσότερο κόσμο. Πρέπει να βοηθηθεί σε μεγάλο βαθμό η ομάδα. Είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε από το μηδέν. Από μηδενική βάση. Εν τούτοις τα παιδιά δείχνουν ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι, από προπόνηση σε προπόνηση, θα παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο και θα παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν.

 

Διαβάστε επίσης