Κώστας Τσαλίκης στους 93, 7: « Ευχαριστούμε τον κόσμο, χρειάζεται υπομονή»

 Κώστας Τσαλίκης στους 93, 7: « Ευχαριστούμε τον κόσμο, χρειάζεται υπομονή»

Δηλώσεις έκανε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΟΚ Κώστας Τσαλίκης στη αθλητική εκπομπή στους 93, 7, το « γκολ που δε μέτρησε».

Υποστήριξε ότι η ομάδα θέλει χρόνο αφού είναι μια δοκιμασία για τους παίκτες να παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια, Κυριακή και Τετάρτη. Επίσης ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στις Σέρρες και βοήθησε την προσπάθεια της ομάδας, να φτάσει στην πρώτη νίκη. Ο Κώστας Τσαλίκης εκθείασε και τον απόδοση του Αλέξανδρου Μπρατσιάνι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του.

Ερώτηση: Θέλουμε την άποψη σου για το ματς με τον Εθνικό Γαζώρου, αν ο ΑΟΚ παρουσίασε σημεία βελτίωσης σε σχέση με Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό;

Απάντηση: Δε θα έλεγα ότι υπήρχαν μεγάλα σημεία βελτίωσης. Είναι πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό. Το θέμα είναι ότι η ομάδα έκανε ένα παιχνίδι ουσίας και πήρε τους τρείς βαθμούς. Αυτό θέλαμε. Προχωράμε για τη συνέχεια.

Ερώτηση: Ηταν μια νίκη ψυχολογίας;

Απάντηση: Σίγουρα ήταν μια νίκη ψυχολογίας. Το θέλαμε και γι` αυτό το λόγο. Στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και με τις προϋποθέσεις που ξεκίνησε η ομάδα, νομίζω ότι η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στα παιδιά.

Ερώτηση: Δεν κινδύνεψε ο ΑΟΚ άμεσα από τον Εθνικό Γαζώρου. Δε δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες, ο αντίπαλος.

Απάντηση: Όχι, η ομάδα κατέβηκε να παίξει σφιχτά. Έτσι το είχαμε σχεδιάσει από την αρχή. Δε θέλαμε να δεχτούμε γκολ σε καμία περίπτωση και στη σκέψη μας ήταν να σημειώσουμε ένα τέρμα για να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Αυτό έγινε. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για σημάδια βελτίωσης. Τα παιδιά είναι ταλαιπωρημένα από το πρόγραμμα που έχει προκύψει. Είναι φυσιολογικό να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στο βαθμό που θέλουν και θέλουμε. Χρειάζεται υπομονή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτό το ζητάω και από τον κόσμο.

Ο κόσμος ήταν κοντά μας στο γήπεδο των Σερρών και τους ευχαριστούμε. Έδωσε μεγάλη βοήθεια στα παιδιά και αυτό συζητήθηκε στα αποδυτήρια. Για μας ήταν ότι καλύτερο. Το λέω όμως και πάλι ότι χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Θέλουμε αρκετό καιρό ακόμη για να δούμε την ομάδα να αγωνίζεται και να παίζει, έτσι όπως την περιμένουμε και όπως φιλοδοξούσαμε πριν την έναρξη.

Η ομάδα της Καβάλας πρέπει να δείξει ένα πρόσωπο, βάση της ιστορίας και του ονόματος που έχει.

Ερώτηση: Δεν είναι εύκολο να παίζει αυτή η ομάδα συνέχεια Κυριακή και Τετάρτη. Πρέπει να αντέξει.

Απάντηση: Είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή από τα παιδιά είναι μια υπερπροσπάθεια. Δεν είναι φυσιολογικό, αυτό που έγινε. Σε καμία περίπτωση, οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο δε μπορεί να αγωνιστεί με τη μια σε επίσημα παιχνίδια, μόνο μ` ένα φιλικό Δ` Εθνικής και χωρίς προετοιμασία. Είναι φυσιολογικό να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν. Εχουμε κάποια θέματα σοβαρά που αντιμετωπίζουμε σε κάθε παιχνίδι.

Κάποια στιγμή οι παίκτες κουράζονται η ξεκινάνε «μπουκωμένοι», όχι όπως θέλουμε. Δε μπορείς να ζητήσει το κάτι παραπάνω από τα παιδιά, αυτή τη στιγμή. Κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε όλοι.

Ερώτηση: Η εμφάνιση του Μπρατσιάνι, σίγουρα είναι κέρδος από το παιχνίδι που πέρασε.

Απάντηση: Ο Μπρατσιάνι πήρε τη ευκαιρία και θα την πάρουν κι άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές. Εχουμε επενδύσει σε παιδιά από την Καβάλα. Είναι ότι ευχάριστο και ότι καλύτερο. Θέλουμε τα παιδιά αυτά να τα βοηθήσουμε αλλά και να βοηθάνε την ομάδα.

Ερώτηση: Στην επίθεση φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο Χλωρός δεν είναι ο κλασσικός σέντερ φορ. Έχουμε πρόβλημα με το γκολ.

Απάντηση: Σίγουρα ο Χλωρός δεν είναι σέντερ φορ. Είχαμε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ν` Ντιαγιέ που δε μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Από εκεί και πέρα έχουμε πάρει τη μπλε κάρτα του Μιγιάτοβιτς και θα τον έχουμε στη διάθεση μας, στο ματς με την Παναχαϊκή. Κανονικά θα είναι στην αποστολή για την Πάτρα. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει και για αυτό τον πήραμε. Από εκεί και πέρα, προτιμώ εγώ να παίζει ο Μπρατσιάνι. Είναι δικός μας παιδί. Μακάρι αυτά τα παιδιά να μας βοηθήσουν φέτος όσο μπορούν. Να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν. Είναι μεγάλη υπόθεση να αγωνίζεσαι στην ομάδα της Καβάλας, έστω και στη Β` Εθνική. Εύχομαι να υπάρχει συνέχεια και μετά τον Μπρατσιάνι, να δούμε και άλλα παιδιά. Είναι θέμα χρόνου με το ρόστερ που έχουμε να πάρουν ευκαιρίες όλα τα παιδιά. Ο σκοπός και ο στόχος αυτής της ομάδας είναι μέχρι τον Ιανουάριο να κρατηθεί όσο πιο ψηλά γίνεται. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε, αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αν μας έδιναν το χρόνο, θα τα είχαμε κάνει το καλοκαίρι. Θα ήμασταν τώρα απόλυτα έτοιμοι.

Ερώτηση: Ο Ν` Ντιαγιέ θ` αργήσει;

Απάντηση: Μάλλον θ` αργήσει.

Ερώτηση: Μας τρομάζει η Παναχαϊκή;

Απάντηση: Εμάς μας τρομάζει μόνο ο εαυτό μας. Όσο πιο γρήγορα συνέλθουν τα παιδιά από την προσπάθεια που καταβάλουν, τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα για μας. Βοηθάει και θα βοηθήσει ο κόσμος. Αυτό δε το αμφισβητεί κανένας. Το θέμα είναι να δείξει την υπομονή που χρειάζεται για τα παιδιά αυτά.

 

Διαβάστε επίσης